Religion

Salg av Davidstjerne med antivaksine-budskap vekker sterke reaksjoner

USA: En hattebutikk i USA solgte Davidstjerner med teksten «ikke vaksinert» på. – Jeg mente ikke å bagatellisere Davidstjernen, skriver butikkeieren på Instagram.

Mandatory Credit: Photo by Laura Thompson/Shutterstock (11984818o)
A protestor holds a sign depicting Gigi Gaskins while outside of hatWRKS in Nashville, TN on May 29, 2021. Gigi Gaskins made, sold, and advertised Star of David patches printed with ÒNot VaccinatedÓ at hatWRKS.
Protest at hatWRKS, hatWRKS, Nashville, USA - 29 May 2021

Det er hattebutikken HatWRKS, lokalisert i Nashville, USA, som har solgt det kontroversielle produktet. Helt spesifikt er det snakk et gult merke man kan feste på klærne, hvor det står «ikke vaksinert», solgt i butikken for fem dollar per stykk.

Merket er forma som en Davidstjerne, symbolet jødene ble tvunget til å bære av nazistene under 2. verdenskrig i form av gule stjernemerker på klærne.

På sin Instagram-konto har butikken delt poster der de sammenligner «vaksinepass» med nazistisk praksis der jøder måtte vise papirer på hvem de var. Butikken har også delt flere poster som fremmer konspirasjonsteorier om korona og vaksinering.

Avslutter samarbeid

Salget av merket har vagt sterke reaksjoner. Lørdag møtte det opp flere demonstranter utenfor butikken. De bar plakater hvor det blant annet sto «Selg hatter, ikke hat» og «Holocaust er ikke en vits».

Hatteprodusenten Stetson uttalte samme dag at de ikke lenger vil selge sine produkter i butikken, ifølge The Guardian.

«Som følge av det støtende innholdet, og meningene HatWRK i Nashville fremmer, vil Stetson og våre distribusjonspartnere stoppe salget av alle Stetson-produkter», skriver selskapet i en uttalelse på Twiter.

Også andre produsenter vurderer å avslutte samarbeidet, ifølge New York Post.

Sier unnskyld

Det er butikkeier Gigi Gaskins som lagde, reklamerte for og solgte Davidstjerne-merkene, ifølge New York Post. Hun har tidligere delt et bilde av seg selv med merket festet på t-skjorten.

Butikken har trukket Davidstjerne-produktet tilbake, og det som antakelig er Gaskins har skrevet en unnskyldning på butikkens Instagram-konto. I innlegget, som ikke er undertegnet, står det blant annet:

«Jeg mente på ingen måte bagatellisere Davidstjernen eller å være respektløs ovenfor det som skjedde med millioner av mennesker.»

Videre skriver Gaskins at hun kun ønsket å uttrykke sine bekymringer og sin frykt for myndighetenes inngrep i amerikaneres liv under pandemien.

Avslutningsvis i innlegget står det:

«Jeg beklager så mye for ufølsomheten».


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion