Religion

Tidligere Vårt Land-redaktør med bok om makt og strid i Kristen-Norge

NY BOK: I august kommer tidligere Vårt Land-redaktør Åshild Mathisens første bok. Den vil ta opp reisen fra oppveksten i Nord-Norge til hun ble en del av det indre liv i KrF og Vårt Land.

Boka Ingen søndagsskole er historien til Åshild Mathisen. I beskrivelsen fra forlaget heter det at «Dette er en bok om smertefulle konflikter i den offentlige kristenheten og om kampen for å gjøre kristendommen relevant for en ny tid». Den vil også ta opp «samhørighet på tvers av skillelinjer» og de «voldsomme kreftene omstilling kan utløse».

Boka kommer i salg 13. august og er skrevet på Aschehoug forlag.

Sekularisering og liberalisering

I en e-post til Vårt Land skriver Mathisen at hun håper at den nye boka kan føre til gode diskusjoner.

Ingen Søndagsskole er et forsøk på å bruke min egen historie fra menighetsliv og kristne miljøer som en rød tråd for å forstå større tendenser og endringer i Kristen-Norge.

Hun forteller at hun håper boka kan bidra til en fruktbar debatt rundt de smertefulle endringene og splittelsene kristne menigheter og miljøer har vært gjennom de siste tiårene, som følge av sekularisering og teologisk liberalisering.

Tidligere redaktør

Åshild Mathisen var sjefredaktør i Vårt Land fra 2016 til mars 2018, da hun ble oppsagt med umiddelbar virkning. Dette skjedde etter en konflikt mellom Mathisen og konsernstyret i Mentor Medier.

Siden da har hun vært kommentator i Morgenbladet, og er nå styreleder for MF vitenskapelig høyskole og seniorrådgiver i Try Råd. Da det sistnevnte ble kjent, uttalte hun til Dagens Næringsliv at motstand mot omstilling av en virksomhet er noe som må tas på alvor.

– Det å ha erfart hva som skjer når det er mange aktører i spill og temperaturen blir høy, er noe jeg kan ta meg med videre.


Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion