Religion

TV-Intervju: Presten Odd Eidner mistet to barn, så mistet han troen på Gud

SORG: I den nyeste episoden av PlussPrat forteller presten Odd Eidner om hvordan tapet av to barn førte til at han tapte troen på Gud.

– Det var to-én til døden. Hadde det vært to-én til livet hadde det kanskje vært enklere, men vi mistet to, og det ble en overdose av sorg.

Det forteller presten Odd Eidner til Egil Svartdahl i tredje episode av Plussprat, som er en del av andaktsprogrammet PlussOrd (Se faktaboks). Til Svartdahl beretter Eidner om hvordan han mistet gudstroen da han i en periode på fem år mistet både datteren Ruth Eli og sønnen Bjørn Olav.

Han forteller også hvordan han etter hvert fant tilbake til den tapte troen.

– Det var en lang prosess, men etter hvert begynner det å komme tilbake et gudsbilde. Det var ikke helt det samme som før. Jeg oppdaget den avmektige Gud. Ikke bare den allmektige, men den avmektige Gud som lider med oss i det mørke rommet, sier Eidner, som i dag jobber som prest igjen.

Episoden Tap, sorg og reisen hjem kan du se her:

---

PlussPrat

  • PlussPrat er en del av andaktsserien PlussOrd, som produseres av TV-Inter. Programmene ledes av TV-pastor Egil Svartdahl og det publiseres en episode annenhver søndag.
  • Serien tar for seg ulike menneskers opplevelser knyttet til et liv med tro.
  • Tidligere i serien har han møtt psykolog og influenser Maria Abrahamsen Østhassel, og forretningsmann og skogründer Per Arne Drangsland.

---

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion