Religion

Pave Frans inviterer til bønnemaraton

MARIAS FORBØNN: Hver dag i mai vil det på 30 hellige maria-steder over hele verden bes rosenkransbønn, for at pandemien skal ta slutt.

«La oss be sammen for at pandemien skal ta slutt, la oss gjøre det i forent rosekransbønn ved verdens hellige steder»

Pave Frans og Det pavelige råd for ny-evangelisering oppfordrer til å samles til bønn for dem som er hardest rammet av covid-19-viruset. Dette opplyser Religion New Service.

Hver dag i mai vil det ved 30 hellige maria-steder over hele verden bes rosekransbønn. Hvert sted vil lede bønnen med en bestemte intensjon. «De vil løfte sine bønner opp og, liksom duften av røkelse, vil de stige mot himmelen», skriver rådet i sin veiledning.

Fra morgenbønn til kveldsbønn

Hver dag vil man ved ett av de hellige stedene begynne morgenbønnen med en symbolsk lystenning foran sitt Maria-ikon. Rosenkransbønnen vil være høydepunktet i det hellige stedets bønnedag. Den vil bli bedt i henhold til stedets tradisjon og vane, med en avslutning av pandemien som det høyeste mål.

Mot slutten av dagen vil de troende som er samlet ved helligdommen hilse Den hellige mor farvel og levere bønnestafettpinnen til det neste hellige stedet på listen.

---

Maria-bønnene i mai

  • Over hele verden deltar 30 mariasteder i rosenkransbønn.
  • I år oppfordrer Pave Frans de troende til å delta i håp om at pandemien tar slutt.

---

Les mer om mer disse temaene:

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion