Religion

Medical Ships utvider virksomheten

SYKEHUSSKIP: YWAM Medical Ships Norge satser sterkere på rekruttering og åpner snart et nytt kontor på Sunnmøre.

Den kristne organisasjonen YWAM Medical Ships Norge ligger under Ungdom i Oppdrag (UIO) og har hatt virksomhet i Norge siden 2016, med kontor på Flekkerøya i Kristiansand.

Om kort tid vil de satse mer og utvider virksomheten med et nytt kontor i Ålesund, særlig med tanke på å skape mer interesse for helse- og bistandsarbeid på Sunnmøre. Selv om det nye kontoret ikke er skikkelig etablert ennå, har de alt fått utrettet en del PR-arbeid.

– Vi har vært på et par skoler i området her og fortalt om det vi driver med, sier Jan Oskar Alnes som er leder for UIOs senter i Ålesund og sentral i etableringen av det nye kontoret.

YWAM Medical Ships er en gren av det maritime arbeidet i den internasjonale organisasjonen Youth With A Mission (YWAM), som UIO er en del av.

Brenner for Papua Ny-Guinea

Gjennom flere opphold på YWAM Medical Ships’ legeskip i Papua Ny-Guinea, har Jan Oskar Alnes fått et personlig og tett forhold til folket der.

– UIO handler om misjon og utviklingsarbeid, og det hører sammen. Jeg gjør dette fordi jeg ønsker å bruke mine evner og min utdannelse til å bringe hjelp til andre mennesker, sier Alnes.

Han er ikke alene om engasjementet. På et av sine opphold på skipet YWAM PNG (står for Papua Ny-Guinea) traff kaptein Alnes sykepleieren Randi som han nå er gift med.

Legges til «Katedralen»

Alnes beskriver det maritime næringsmiljøet i og rundt Ålesund som viktig for det nye kontoret. Etableringen henger til dels sammen med at UIO har overtatt det ærverdige gamle Ålesund bedehus, kjent under tilnavnet Katedralen.

Bedehuset i sentrum av sunnmørshovedstaden er stort, men var nedslitt da UIO kjøpte det i fjor vår. Indremisjonsforbundets forening ImF Sunnmøre solgte det blant annet fordi de slet med vedlikeholdet.

Omfattende oppussing

Da hadde UIO blant annet en stund drevet sin disippeltreningsskole (DTS) i Katedralen. Skolen er UIOs egen bibelskolevariant og inkluderer en misjonsreise til utlandet. Flere av DTS-ene har dratt på såkalt outreach til Papua Ny-Guinea.

– ImF Sunnmøre ville vite om vi ville kjøpe huset eller ikke. Vi hadde da en samtale i vårt lederteam hvor vi ble enige om blant annet å satse på rekruttering til legeskipsarbeidet, så dette blir nå en ny fast gren i senterets arbeid, sier Alnes.

Oppussing og klargjøring av Katedralen har gjort at det har tatt et års tid å få kontoret etablert, men nå er det kort tid til kontoret blir aktivt. Alnes blir engasjert i denne delen av UIO-senterets virksomhet, men en annen i staben får det som sitt hovedansvar. KPK

---

YWAM Medical Ships

  • YWAM Medical Ships Norge, etablert i 2016, er en tjeneste under misjonsorganisasjonen Ungdom i Oppdrag/Youth With A Mission. I 2003 ble virksomheten Mercy Ships skilt ut fra YWAM og fortsatte på egen kjøl. YWAM Medical Ships ble opprettet noen år senere, i 2009.
  • Med base på Skjærgårdsheimen på Flekkerøya i Kristiansand, jobber YWAM Medical Ships Norge tett sammen med YWAM Medical Ships Australia for å gi helsetjenester til isolerte og fattige lokalsamfunn i Papua Ny-Guinea. Det siste tiåret er det gitt omkring 140.000 vaksiner, 1400 øyeoperasjoner, 60.000 synsundersøkelser og 27.000 tannlegebehandlinger.
  • YWAM Medical Ships Norge utvider nå sin virksomhet med et ekstra kontor i Ålesund.

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion