Religion

Vil bygge tempel i Oslo

NYTT TEMPEL: Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige vil bygge 20 nye templer, ett av dem i Oslo. — Vi vil bringe herrens hus enda nærmere våre medlemmer, skriver trossamfunnets leder Russel M. Nelson.

Nyheten ble lansert på kirkesamfunnets verdensomspennende konferanse 4. april, på kirkens hjemmeside og på Instagram-profil med drøye én million følgere.

Tempelet vil være det første i Norge, hvor kirkesamfunnet har omtrent 5.000 medlemmer. Trossamfunnets gren i Norge er nylig blitt informert om planene fra den internasjonale ledelsen, men har ikke ytterligere informasjon om tempelet. Overfor Vårt Land uttrykker de glede for annonseringen.

– Vi ble alle veldig begeistret da vi fikk beskjeden, sier Dag Aanesen fra Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige.

---

Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige

  • Er den største kirken i Siste Dager Hellige.
  • 15 millioner medlemmer i verden, og rundt 4.600 i Norge.

---

Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige har de seneste årene hyppig kommet med nye planer om bygging av flere templer. På tre år har den sittende president annonsert planer for til sammen 96 templer.

?

251 templer

Kirkesamfunnet har i dag 251 templer som enten er i drift eller under oppføring.

– Templene er en viktig del av kirken. Ordinater i tempelet fyller våre liv med kraft og styrke, og er ikke tilgjengelig på noen annen måte, sier president Nelson i en video på trossamfunnets nettside.


Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Religion