Religion

Langfredagsgudstjeneste ble avbrutt av politet: – Et grovt overtramp

ENGLAND: En katolsk gudstjeneste ble stoppet av politiet i London på fredag. De mente at samlingen var ulovlig, og ga kirkegjengerne beskjed om å forlate kirken dersom de ville unngå bot.

Da polske katolikker i London var samlet til gudstjeneste i London på langfredag, grep politiet inn.

Fra prekestolen forklarte politiet at en samling med så mange mennesker er ulovlig i henhold til koronarestriksjonene, og at kirkegjengerne ville bli bøtelagt mindre de forlot kirken.

Dette ifølge en video fra gudstjenesten som sirkulerer på nettet, og som er omtalt i en rekke medier.

Se videoen fra da politiet stanset gudstjenesten:

– Grovt overtramp

Christ the King Church opplyser på nettsiden sin at forsamlingen forlot kirken uten innvendinger. De mener imidlertid at politiet gjorde et grovt overtramp da de avbrøt gudstjenesten. Kirken hevder at alle kravene fra myndighetene ble overholdt, og at politiet ikke hadde god nok grunn for å stanse samlingen.

Ifølge nettstedet LBC sier de nåværende koronareglene at gudstjenester må være så korte som mulig og at deltakere må holde to meters avstand med mindre de er i samme kohort.

Det er imidlertid spesifisert i koronareglene at lokalenes kapasitet skal tas med i vurderingen når begrensninger for gudstjenester avgjøres, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Videre skriver de at det ifølge politiet var et stort antall mennesker på innsiden av kirken, og at flere av dem ikke holdt tilstrekkelig avstand eller brukte maske.

GREP INN: Under en gudstjeneste i den polske katolske kirken Christ the King i London grep politiet inn og ba forsamlingen forlate kirken eller bli bøtelagt.

Angrep journalister

Det gikk ikke like fredelig for seg i Nederland, da en protestantisk kirke brøt koronareglene og holdt gudstjeneste 1. påskedag. En mann ble arrestert etter å ha slått og sparket en journalist utenfor kirken, ifølge Deutsche Welle.

Nederland er under en streng lockdown for å begrense smitte, og kirken fikk mye oppmerksomhet da det ble kjent at de ville gjennomføre en gudstjeneste for hele forsamlingen sin.

En tilsvarende hendelse skjedde ved en kirke utenfor Amsterdam. Også her ble journalister angrepet ved en kirke som skal ha gjennomført gudstjeneste uten smittevernhensyn, ifølge avisen.

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion