Religion

Kirkeverge Robert Wright (67) i Oslo går av med pensjon: – Ser frem til å disponere tiden friere

Etter ti år i stillingen, melder 67-åringen at han slutter som kirkeverge i hovedstaden: – Han har gjort en utrettelig innsats for kirken i Oslo, sier fellesrådslederen.

– Det er både med vemod og forventning jeg slutter som kirkeverge. Jeg ser frem til å slippe ansvaret og disponere tiden friere, sier Robert Wright i en pressemelding.

I løpet av 2021 trer han altså inn i pensjonisttilværelsen, etter ti år i stillingen som kirkeverge i Oslo. Wright møter forståelse hos fellesrådet.

– Han har vært en uredd leder som har gjort en stor og utrettelig innsats for kirken i Oslo. Han har ledet en virksomhet med en svært stram økonomi og med et stort behov for omorganiseringer, sier Jostein Vevatne, leder av kirkelig fellesråd i Oslo.

Har med seg et mantra

– Nå skal jeg bare påta meg de oppdragene jeg har lyst til å jobbe med, og være frivillig, forteller Wright om tiden som kommer.

Hans mangeårige mantra kommer til å bli med videre i den nye tilværelsen: Å bruke bruke krirkens ressurser til beste for lokalmenighetene og de frivillige.

– Soknet er det organet alt bør bygges ut fra, mener kirketjeneren, som har vært aktiv i Oslo-kirken hele livet.

Det kontantløse samfunnet påvirker også kirkene. Nå starter Uranienborg kirke med betalingstjeneste på mobil. Slik skal søndagskollekten både bli tryggere og mer håndterlig. Kirkevergen i Oslo, Robert Wright.

I sin tid var Wright politiker for KrF i byen, og har også vært leder av fellesrådet. Wright sier i pressemeldingen at tidspunktet for avgangen føles naturlig – nå som en ny ledergruppe er på plass, og organisasjonen har gjennomført flere endringer.

– Jeg føler meg trygg på at min etterfølger overtar en sunn organisasjon. Vi har mange dyktige ansatte i sentraladministrasjonen og i menighetene, sier Wright.

Lederen i fellesrådet sier kirken i Oslo kommer til å savne den avtroppende kirkevergen.

– Vi vil nå sette i gang prosessen med å finne rett person som kan være med å lede kirken i Oslo videre, sier Jostein Vevatne.

Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion