Religion

– Fransk minister har beklaget

FRANKRIKE: Tidligere denne måneden hevdet den franske innenriksministeren at «evangelikale kristne er et stort problem». Nå beklager han uttalelsen.

Tidligere denne måneden skapte det rabalder da den franske innenriksministeren Gérald Darmanin uttalte at «evangeliske kristne er et stort problem».

– Vi kan ikke diskutere med mennesker som nekter å skrive under på at republikkens lov går over Guds lov, sa Darmanin til TV-stasjonen CNews som igjen ble sitert av nettstedet Evangelical Focus.

Uttalelsen vakte sterke reaksjoner.

– De burde ikke kaste en slik mistanke mot troende. Evangelikale kristne respekterer Frankrikes lover og de som styrer republikken, svarte kommunikasjonssjefen i CNEF, som er sammenslutningen av evangelikale trossamfunn i Frankrike.

Beklaget i møte

Nettavisen Evangelical Focus skriver nå at ledelsen for CNEF diskuterte saken med innenriksministerens rådgivere 9. februar. I en uttalelse melder CNEF at innenriksministerens rådgivere da beklaget uttalelsen.

Ifølge CNEF vedkjente innenriksministerens rådgiver for religiøse spørsmål at «kommentarene hadde vært uheldige, og at de muligens kunne stemme for svært spesifikke miljøer, men ikke for evangelikale generelt».

Det er nettstedet Evangelical Focus som melder dette. I Norge var det Kristelig pressekontor som først omtalte saken.

Ifølge CNEF ble det i møtet med innenriksministerens rådgivere også gitt løfter om at slike utsagn ikke ville bli gjentatt. Det ble også understreket at tidligere anerkjennende uttalelser fra ministerens side, fortsatt sto ved lag. Dette var en henvisning til Darmanins innlegg under CNEFs markering av sitt 10-årsjubileum sist høst. Ministeren sa da at «det å være en troende gjør det ofte mulig å være en god borger». Under markeringen takket også Darmanin for det gode tillitsforholdet mellom CNEF og regjeringen.

Ny lov

Saken kommer i forbindelse med forarbeidene til en lov som er ment å styrke det franske samfunnets sekulære fundament. Forslaget til den såkalte antiseparatismeloven er kontroversielt og blir for tiden diskutert av franske parlamentarikere. Det skal til behandling i senatet i mars.

– Vi er klar over hva som står på spill med hensyn til trosfriheten, og derfor ber vi om forbønn, heter det i en uttalelse fra CNEF.

Les mer om mer disse temaene:

Kristelig Pressekontor

Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion