Religion

Human-Etisk Forbunds generalsekretær skal lede Samarbeidsrådet for tro og livssyn

NYVALGT: Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) valgte Trond Enger til ny styreleder.

Enger er generalsekretær i Human-Etisk Forbund (HEF). Han tar over som styreleder for Samarbeidsrådet for tros- og livssynsamfunn (STL) etter Britt Strandlie Thoresen fra Bahá'í-samfunnet.

– STL er en energisk pådriver for et livssynsåpent samfunn. Myndighetene må tilpasse seg det mangfoldet som Norge nå består av, uansett om folk er med i et trossamfunn eller ikke, sier Enger i en pressemelding mandag kveld. 

Han viser til at selv om en høy andel av befolkningen i Norge er medlem av Den norske kirke, var i 2020 over 30 prosent av befolkningen ikke medlem av Den norske kirke.

---

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn

  • STL er en dialog- og interesseorganisasjon som arbeider for likebehandling av tros- og livssynssamfunn i lov og praksis.
  • STL har 15 medlemsorganisasjoner som representerer muslimer, buddhister, kristne, jøder, sikher, bahá'íer, hinduer, holister, humanister og siste dagers hellige i Norge.
  • Human-Etisk Forbund (HEF) var med på å grunnlegge forbundet Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn sammen med flere andre trossamfunn i 1996.

---

I tillegg til Trond Enger som styreleder består styret for STL nå av Senaid Kobilica (gjenvalg - Muslimsk dialognettverk), Steinar Ims (ny - Den norske kirke), samt Elisabeth Malting (Det Mosaiske Trossamfund) og Gurmail Singh Bains (Gurduara Sri Guru Nanak Dev Ji) - begge valgt til 2022 og dermed ikke på valg i år.

Les mer om mer disse temaene:

Turid Sylte

Turid Sylte

Turid Sylte er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion