Religion

Prest holdt «gaming-minnestund» for to av de omkomne i hyttebrannen på Andøya

Da to unge gutter i Svolvær ble revet vekk, tok presten fram sine «gaming»-kunnskaper for å holde minnestund for vennene deres, skriver VG.

For en uke siden arrangerte presten Gunnar Kristjansson (40) en digital minnestund for vennene til de to 15-åringene Henning Christian Bang Johansen og Mogens Pareli Krogh Hovde, som var blant de fem som omkom i hyttebrannen på Andøya i januar.

Etter brannen tilbrakte presten mye tid med familie og pårørende. Det tok ikke lang tid før Kristjansson forsto at han og guttene delte samme hobby, nemlig gaming.

For å gjennomføre minnestunden koblet presten seg på chatteprogrammet «Discord», som er designet for gamere. Der klarte han å oppsøke 15-åringenes digitale nettverk.

– Henning og Mogens hadde mange felles venner der, viste det seg, forteller han til avisen.

På Discord fant han vennenes «digitale rom» og holdt minnestund for gamerne. Mange av dem var fra samme område.

Sammen delte de historier og minner om vennene de hadde mistet. I bakgrunnen spilte presten musikk fra 15-åringenes Spotify-lister.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion