Religion

BCC utsatt for hærverk: – Veldig ubehagelig

BCC: For andre gang på kort tid, er én av lokalmenighetene i Grenland er utsatt for hærverk. – Skremmende.

Fredag morgen våknet de ansatte i Brunstad Kristne Menighet (BKM) sin lokalmenighet i Grenland, til hærverk utenfor forsamlingslokalet.

– Dette er veldig ubehagelig, sier Robert Nilsen, styreleder i BKM Grenland, til Vårt Land.

Han bekrefter at forholdet er anmeldt til politiet.

Henviste til bibelvers

Kirkesamfunnet Brunstad Kristne Menighet er del av Brunstad Christian Church (BCC), tidligere kjent som Smiths venner.

Også Bjørg Ditlefsen, styremedlem i BKM Grenland, synes det var en ubehagelig opplevelse. Hun beskriver det som møtte henne på jobb i dag morges som «skremmende».

– Den ene flaggstanga var revet ned og spiret var sagd av. I tillegg til at både juletreet og flagget hang og slang, så jeg fort et bilde av forstanderen vår. Det var et bilde av ham med henvisning til et bibelvers.

Det aktuelle bibelverset var Jesaja 14, som viser til dommen over Babylons konge.

– Det var vemmelig

Ditlefsen synes det er «veldig vanskelig» å si noe om motivet, men kommer nok ikke til å bruke mye tid på å gruble over det.

– Det var vemmelig, men jeg er nok ikke typen som går rundt og gruer meg for å gå på jobb.

Det er andre gang på kort tid at en av de lokalmenigheten i Grenland utsettes for hærverk. Før jul ble et tre med en jubileumsplakett på saget ned på Risøya, et utfluktssted menigheten bruker på sommeren, skriver BBC på sine egne sider.

Heller ikke styreleder Robert Nilsen har noe konkret å si om motivet, og forteller at de ikke vet mer enn synet som møtte dem.

– Det er vanskelig å forstå at noen kan ønske å gjøre noe sånn. Jeg tenker først og fremst på medlemmene våre og deres trygghet. Hva er det neste? Hvorfor ønsker man å gjøre dette mot et trossamfunn?

Brennpunkt-søkelys før jul

I vinter var BCC i medienes søkelys etter en Brennpunkt-dokumentar som så nærmere på trossamfunnet. Kort tid etter at NRK hadde lagt ut dokumentaren, mottok Kringkastingsrådet nærmere 200 klager. Da det rådgivende organet til NRK senere behandlet klagene, fikk programmet bred støtte.

NRK laget også episoder om Jehovas vitner og Guds menighet – og beskrev alle de tre trossamfunnene som «lukkede». Berit Hustad Nilsen, styreleder og informasjonsansvarlig i Brunstad Christian Church, mente dette var religionsfiendtlig.

– Vi ønsket ikke en diskusjon om begrepsbruk, men en diskusjon om innholdet vi har gravd frem, sa NRK-prosjektleder Cecilie Ellingsen til Vårt Land.

BCC engasjerte seg ikke bare i kronikkform. De publiserte også en egen motdokumentar på sine egen sider. Denne har de siden slettet, ettersom deler av informasjonen som fremkom skal ha vært omstridt.

I kjølvannet av Brennpunkt-dokumentaren oppstod også en offentlig debatt om ytringsrommet innad i BBC. Flere unge medlemmer av trossamfunnet uttalte seg i kronikkform, og mente blant annet at NRK gjorde det umulig å forsvare seg og at det var statskanalen som stod for det verste overgrepet.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion