Religion

Nå tar Bieber avstand fra Hillsong

HILLSONG: Verdensstjernen Justin Bieber distanserer seg fra den amerikanske megakirken Hillsong. – Det er ikke min kirke, sier popartisten.

– Hillsong er ikke min kirke.

Det skriver Justin Bieber på sin egen Instagram, ifølge amerikanske Buzzfeed.

Utspillet kommer i forbindelse med nylig oppståtte rykter om den kanadiske popstjernen. Like over nyttår hevdet nemlig Page Six at Bieber var i ferd med å utdanne seg til å bli predikant i Hillsong, megakirken han har vært en del av.

Nå har artisten tatt til motmæle og erklært ryktene som oppspinn. I samme slengen tar Bieber altså avstand fra Hillsong, og sier han er del av Churchome, en annen såkalt megakirke.

American Music Awards 2020

Hillsong-drama

Justin Bieber har vært blant verdens største popstjerner i en årrekke. På Spotify har han 77 millioner månedlige lyttere, noe som gjør han til den mest strømmende mannlige artisten i verden. I fjor ga han ut albumet Changes, hans femte soloalbum.

Foruten hans musikalske prestasjoner, er kanadieren også kjent for å snakke mye om egen tro. Gjennom intervjuer, låttekster og sosiale medier har Bieber i mange år delt av sin religiøse overbevisning. Han har tatovert et kors på brystet og har snakket om tilgivelse fra scenekanten. På sosiale medier legger han ofte ut tekst med kristent budskap eller bare rene takksigelser.

Og selv om Bieber ikke lengre har noen tilknytning til Hillsong, har han hatt det i flere år. I 2014 ble han døpt av kjendispastor Carl Lentz. Lentz har i flere år vært blant Hillsongs største pastorer, og var også den som etablerte Hillsong New York for ti år siden.

Men siden den tid har det stormet rundt den amerikanske megakirken. Mot slutten av 2020 begynte det blant annet å storme rundt Carl Lentz. Hillsong gikk ikke i detaljer, men kunngjorde at Lentz’ lederskap var problematisk og at han hadde brutt tilliten. I november ble han dermed sagt opp.

Siden da har flere tidligere medlemmer gått hardt ut mot Hillsong, blant annet med anklager om rasisme og utnytting. – Det er en kult, sa et tidligere medlem til New York Post like før jul. I slutten av forrige uke ble det også kjent at flere amerikanske Hillsong-pastorer trekker seg grunnet den siste tidens hendelser.

Norske tilstander

Hillsong Norway har menigheter på åtte ulike plasser i Norge og er underlagt den internasjonale Hillsong-bevegelsen. Også rundt den norske menigheten har det tidvis stormet de siste årene.

I høst trakk en rekke pastorer og ledere seg fra sine verv, blant annet pastorparet David og Jenny Hasseløy. Det samme gjorde flere andre pastorpar, samt hele lederteamet i Hillsong Drammen. I høst trakk dessuten Jostein og Brit Krogedal fra sine hovedpastor-roller, som følge av tillitsbrudd og manglende støtte.


Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion