Religion

Jesusbarnet tilbake på Røros

JULEMIRAKEL: Det ble stor ståhei tidligere denne uka, da Jesusbarnet forsvant fra julekrybben på Røros. Onsdag var han tilbake. – Menigheten er glad for at Den hellige kohort er komplett igjen, sier soknepresten.

Jesusbarnet på Røros er tilbake.

Mandag ble det oppdaget at dukken som lå svøpt i en krybbe i stallen utenfor Røros kirke var sporløst forsvunnet. Onsdag morgen var den like plutselig tilbake.

– Da kirketjeneren kom på jobb i dag morges var han tilbake, forteller sokneprest Harald Hauge.

Det er med lettelse Hauge kan slå fast at det er den samme Jesusen.

– Han har også på seg de samme klærne. Han har rett og slett vært på tur og kommet tilbake.

– Men dere vet ikke noe om hvem det var som tok ham eller leverte ham tilbake?

– Nei, vi har ikke fått noen som helst tips, ingen hint, ingen verdens ting. Ingen spor på Jesus heller. Men han virker blid og fornøyd, og det ser ut som han har hatt det bra.

Julekrybben utenfor Røros kirke

Ingen flukt til Egypt

– Det virker nesten som om noen har blandet sammen jul og påske?

– Ja, særlig siden han var borte i tre dager. Vi lurte litt på om han kunne ha flyktet til Egypt eller noe sånt, men så galt var det heldigvis ikke, sier soknepresten og ler.

Ideen om julekrybbe utenfor kirken på Rørss var ny i år. Og til tross for forsvinningen mener soknepresten at all oppmerksomheten gjør det fristende å sette den opp igjen neste år også.

– Tusen takk til den eller de som leverte Jesus tilbake. Det er vi glade for.

Julekrybben utenfor Røros kirke

Egen Wikipedia-side

Som Vårt Land skrev mandag, er det ikke første gang et Jesusbarn blir sporløst borte. Faktisk er det så utbredt at det har fått en egen side på Wikipedia. Baby Jesus theft – Jesusbarn-tyveri, heter artikkelen.

Ifølge New York Times-journalisten Katie Rogers er denne type tyverier «antatt å være en del av en årlig tradisjon, ofte utført av tenåringer som kjeder seg og som er ute etter enkle rampestreker».

Forekomsten av slike tyverier har ført til at eierne av utendørskrybber beskytter eiendommen sin med GPS-enheter, overvåkingskameraer eller liknende, heter det på Wikipedia-siden.

Les mer om mer disse temaene:

Torgeir Holljen Thon

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion