Religion

Ungdom i Oppdrag avlyser sommerstevne allerede før nyttår

UIO: Ungdom i Oppdrag har alt bestemt seg for at det ikke blir noen GO-fest kommende sommer. Det er kanskje kristen-Norges tidligste korona-avlysning for 2021.

GO-fest er en stor misjonsfestival for ungdom som normalt går i august og som har samlet hundrevis av deltakere gjennom flere tiår. I sommer ble festivalen korona-avlyst og erstattet av flere mindre og desentraliserte arrangementer med færre deltakere på hvert sted.

Nå er det bestemt at det ikke blir noen GO-fest i 2021 heller. UIO tar simpelthen ikke sjansen.

– Unntakstilstand

– Vi planlegger ut fra at smittesituasjonen kan bli mer og mindre slik som nå fram til sommeren. Vi regner med unntakstilstand i noen måneder til, sier UIO-leder Andreas Nordli til Kristelig Pressekontor.

Han begrunner misjonsorganisasjonens avgjørelse med at de ikke våger å satse store ressurser på forberedelse av noe de ikke er sikre på at de får anledning til å gjennomføre. Avgjørelsen er tatt i et år der UIO også trolig kommer til å gå med underskudd i millionklassen.

– Planlegging av GO-fest krever en hel stilling i et år, og da jobber vi heller ut fra at det ikke blir mulig å gjennomføre festivalen som vanlig neste år heller, sier Nordli.

Han legger til at det for neste sommer legges opp til flere mindre møtepunkter for misjonsungdom omtrent som i 2020, og at aktivitetsnivået antas å bli like høyt i organisasjonen som tidligere, men på andre måter enn i et normalår.

Desentralisert opplegg

Tenåringsdelen av GO-fest heter Reborn, og den vil gå nesten som vanlig, bortsett fra at man ikke vil samle alle deltakerne på samme sted.

– Vi planlegger en desentralisert Reborn på syv eller åtte steder i Norge, med påfølgende misjonsturer for dem som ønsker det. Til sammen håper vi å samle flere hundre deltagere. Dato er ikke endelig satt, men det blir i begynnelsen av sommerferien, sier Nordli.

Han håper det kan sendes ut evangeliseringsteam både i Norge og til utlandet når sommeren kommer. Han håper også at studentene på UIOs disippeltreningsskoler (DTS) i løpet av våren kan dra ut i praksis, eller på outreach som det heter i Ungdom i Oppdrag.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion