Religion

Konfirmantleder dømt for overgrep 15 år etter

OVERGREP: 15 år etter en konfirmasjonsleir i Grimstad er en mann dømt for overgrep mot et barn under 16 år, skriver Agderposten.

En konfirmantleder er dømt for seksuelt overgrep, 15 år etter en konfirmantleir i Grimstad, skriver Agderposten. Offeret var 14 år da overgrepet skjedde, og anmeldte overgrepet tidligere i år.

Saken ble først henlagt, fordi politiet mente den var foreldet. Kvinnen klaget deretter henleggelsen inn for Statsadvokaten i Agder, og i august i år ble det tatt ut tiltale.

Ifølge tiltalen, som mannen nå er dømt etter, befølte han 14-åringen på en slik måte at det er å regne som seksuell omgang med et barn under 16 år. Mannen var da rundt 20 år gammel.

Kvinnen forklarte i Aust-Agder tingrett at befølingen kun varte i noen sekunder, etter at de sammen hadde sneket seg ut for å gå en tur midt på natten. Befølingen skjedde ifølge kvinnen helt uforberedt, etter at de hadde lagt seg ned på et gulv og holdt rundt hverandre.

Dømt til fengsel, men får samfunnsstraff

Den tidligere konfirmantlederen selv nekter straffeskyld.

Tingretten ser imidlertid ingen grunn for at hun ikke skulle snakke sant om dette så mange år etter. Domstolen viser også til hva den da 14 år gamle jenta skrev i dagboknotater og fortalte til sin venninne.

Påtalemyndigheten ba om at mannen ble dømt til fem måneder ubetinget fengsel. Domstolen kom under tvil fram til at mannen ikke har utnyttet sin stilling eller et avhengighetsforhold, og dømte han derfor til 60 dager fengsel.

Ettersom det er gått så lang tid siden forholdet skjedde, og mannen i dag lever et ordnet liv med egen bedrift, kom retten likevel fram til at det av allmennpreventive grunner er forsvarlig å i stedet gi mannen 60 timer samfunnsstraff. I tillegg må han betale 50.000 kroner i oppreisning til kvinnen.

Konfirmantleiren fant sted i Grimstad, men offeret tilhørte en menighet et annet sted i landet. Agderposten har vært i kontakt med menigheten som forteller at lederen som nå er dømt ikke lenger har noen har noen funksjon i kirken.

Les mer om mer disse temaene:

Torgeir Holljen Thon

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion