Religion

Anonyme givere deler ut millioner til kristne aktører i Kristiansand

SJENERØSE GAVER: Mandag fikk Frelsesarmeen to millioner kroner i gryta si i Kristiansand. Tre ulike kristne aktører har de siste ukene fått seks millioner kroner fra anonyme givere.

I Kristiansand har både Frelsesarmeen, Blåkors og Vågsbygd kirke i løpet av de siste ukene fått to millioner kroner i gave fra en anonym giver, melder NRK.

– Jeg måtte lese brevet to og tre ganger før jeg trodde det jeg så. To millioner kroner er ikke akkurat hverdagskost for oss, sier Bjørn Edvart Andersen, leder i Frelsesarmeen i Kristiansand.

I Frelsesarmeens tradisjonelle julegryte dukket det mandag opp to millioner kroner sammen med et brev. Her fortalte de anonyme giverne at de er opptatt av å bekjempe barnefattigdom i byen.

– Dette er en noen som følger med på hva som skjer lokalt, og som har fått med seg at det er mange barn som lever under fattigdomsgrensa, sier Andersen.

Bare i Kristiansand lever 1400 barnebarnefamilier under fattigdomsgrensa, ifølge NRK.

Kan hjelpe tusener

Videre skriver de at den første gaven kom for tre uker siden da Blå Kors Kristiansand fikk et anonymt brev og to millioner kroner. Dette er den største enkeltgaven de har fått, ifølge daglig leder Arvid Solheim.

– Vi er utrolig ydmyke over tilliten giverne gir oss. Nå kan vi hjelpe mer enn tusen barn og unge med klær til jul, timer i kulturskolen og dress til konfirmasjonen, sier han.

Fikk hakeslepp av gave

For to uker siden ble en tilsvarende gave gitt til Vågsbygd kirke. Sokneprest Nils Terje Andersen fortalte Vårt Land at han nærmest ble overveldet av den sjenerøse gaven.

– Det ga jo et fantastisk hakeslepp. Vi blir ingen rik kirke av dette, men det åpner en del muligheter og det er en voldsom inspirasjon for hele menigheten, de frivillige og de ansatte, sa han.

Også her fulgte det med et brev som uttrykte et ønske om at pengene skulle brukes på barn og unge i menigheten. Soknepresten, som kjenner giverens identitet, var klar på at det er noe de kommer til å prioritere framover.

– Vi møter barnefattigdommen i hverdagen, vi også, understrekte han.

For en julegave! I går mottok Vågsbygd menighet en gave på 2 millioner kroner! Giveren, som ønsker å være anonym, ønsker...

Posted by Vågsbygd kirke on Tuesday, November 24, 2020

Med pengene vil Andersen arrangere flere konserter hvor det ikke er inngangspenger, men hvor de som har anledning heller kan gi en gave for det de har opplevd. I tillegg gir det mulighet til å satse mer diakonalt.

– Menighetsrådet skal sette seg ned i januar for å diskutere detaljene videre. Men det vil gi oss muligheten til å åpne fellesskapene enda mer for alle, sa han.

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion