Religion

Anonym giver har gitt to millioner til kirken sin i førjulsgave

– Det ga jo et fantastisk hakeslepp, sier sokneprest Nils Terje Andersen til Vårt Land.

«Vi har med det lyst til å bidra med en liten julegave på 2 millioner kroner. Vi håper dere kan bruke dem spesielt på barn og unge. At dere kan gi dem følelsen av at i kirken så skal de vite at de alltid er velkommen», står det avslutningsvis i brevet, som ble levert til Vågsbygd kirke i Agder denne uken.

En anonym giver ønsker å donere to millioner til kirken.

– Fantastisk hakeslepp

Sokneprest i Vågsbygd menighet, Nils Terje Andersen, er nærmest overveldet over den generøse gaven.

– Det ga jo et fantastisk hakeslepp. Vi blir ingen rik kirke av dette, men det åpner en del muligheter og det er en voldsom inspirasjon for hele menigheten, de frivillige og de ansatte, sier han til Vårt Land.

Han har vært prest i Vågsbygd i 16 år og forteller at de har mottatt generøse gaver tidligere, men at dette er den største han har vært med på å motta.

For en julegave! I går mottok Vågsbygd menighet en gave på 2 millioner kroner! Giveren, som ønsker å være anonym, ønsker...

Posted by Vågsbygd kirke on Tuesday, November 24, 2020

Oppfordrer alle til å gi det de kan

Han kjenner giverens identitet og trekker fram årsaken til at giveren ønsker å være anonym som spesielt rørende. I Facebook-posten står det:

«En av grunnene til at giveren ønsker å være anonym er en stor respekt for den fattige kvinnen som Jesus fremsnakker fordi hun ga det lille hun hadde. «Jeg gir av min rikdom», skriver giveren vår, «hun var en langt større giver, for hun gav av sin fattigdom.»

Andersen oppfordrer andre som er glade i en menighet, og som har muligheten til å gi litt av det de har, til å gi til menigheten.

– Enten det er to kroner eller to millioner, sier han.

Skal brukes på ungdomsarbeid

I brevet er det et klart ønske om at pengene skal brukes på barn og unge i menigheten. Soknepresten er klar på at det er noe de kommer til å prioritere framover.

– Vi møter barnefattigdommen i hverdagen, vi også, understreker han.

Han ønsker derfor at pengene skal brukes til at de kan arrangere flere konserter hvor det ikke er inngangspenger, men hvor de som har anledning heller kan gi en gave for det de har opplevd. I tillegg gir det mulighet til å satse mer diakonalt.

– Menighetsrådet skal sette seg ned i januar for å diskutere detaljene videre. Men det vil gi oss muligheten til å åpne fellesskapene enda mer for alle, sier han.

Foto: Vågsbygd menighet

LES OGSÅ: 

Jehovas Vitner-utbrytere rørt av respons etter NRK-dokumentar

– I Bibelen blir helt crazy ting framstilt som noe normalt

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion