Religion

IMDi brukte nesten 1,5 millioner kroner på å granske Født Fri

EY har fakturert Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) nesten 1,5 millioner kroner for granskingen av Shabana Rehmans stiftelse Født Fri.

Oslo 20201006. 
Shabana Rehman, daglig leder i stiftelsen Født Fri og styreleder Jan Sverre Asker under pressekonferansen der de tilbakeviser kritikken om dårlig økonomistyring og ber om at IMDis vedtak om å stanse finansieringen omgjøres. Bak henne sitter styreleder Jan Sverre Asker (t.v.) og advokat Harald Stangenæs.
Foto: Heiko Junge / NTB

Til sammen har det kostet 1.468.625 kroner å bruke det private konsulentselskapet til å granske om Født Fri har rotet med økonomien, ifølge VG.

– Det er kostbart å drive revisjon, men alternativet er at vi ikke oppdager brudd på retningslinjene for statlige tilskudd, sier Katarina Heradstveit, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i IMDi.

IMDi har konkludert med at stiftelsen har hatt for dårlig økonomistyring, noe Rehman er sterkt uenig i. Forrige uke stoppet IMDi pengestøtten på 3 millioner kroner til Født Fri.

Shabana Rehman reagerer på at revisjonen har vært så kostbar.

– Særlig at de etter den første revisjonen har brukt over en million skattekroner på å bekrefte en rapport som vi mener vi tilbakeviste. Vi føler det var dyrt og unødvendig, sier Rehman til VG.

Frode Skårmo Krabbesund i EY har tidligere sagt til VG at de ikke kan kommentere en rapport de har avlevert.

LES MER OM FØDT FRI:

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion