Religion

Følg gudstjenesten fra Nærbø kirke

Andre bølge av pandemien gjør at samfunnet på nytt må stenge ned. I en tid framover streamer Vårt Land gudstjeneste hver søndag. Denne gang fra Nærbø kirke.

Torsdag var beskjeden fra Erna Solberg klar: Vi må holde oss mer hjemme for å få kontroll på smitten. Koronatiltakene vil i en periode bli strengere for oss alle.

I Bergen er alle fysiske gudstjenester i Den norske kirke avlyst fra og med denne søndagen og i tre uker framover. I Oslo er innendørs arrangementer, og med det også gudstjenester, forbudt fra starten av neste uke. Unntaket er begravelser.

Se gudstjenesten fra Nærbø kirke nederst i denne saken. 

– Troen på at det blir bedre

Oppfordringen fra ekspertene er klar: Nå er det viktig at vi holder sammen og ikke mister troen på bedre tider.

– Å ha tro på at det blir bedre, er veldig viktig, sa filosof Henrik Syse til Vårt Land tidligere denne uken. 

Han har gitt ut en bok, som handler om hvordan vi skal snakke med hverandre om krisen.

– Det er noe å strekke seg etter utover det øyeblikkelige. Hvis du blir veldig opptatt kun av øyeblikket, så kan krisen lett bli altoppslukende. Tro, håp og kjærlighet er væremåter som strekker seg utover det vi er i akkurat nå. De henger nøye sammen og er viktige alle tre, sier han.

Følg en gudstjeneste

Hver søndag i en periode framover vil Vårt Land overføre en digital gudstjeneste. Denne søndagen er det Nærbø kirke i Rogaland sin tur.

«Johannes Nedrelid er prest og liturg, Ragnhild Elisabeth Hoel er organist, og dansegruppa Gloria blir òg med oss», skriver de om denne søndagens gudstjeneste.

Nærbø kyrkje ligger i Nærbø sokn i Hå kommune. Den er bygget i mur og ble oppført i 2005. Kirken har (i normale tider) 500 sitteplasser og er tegnet av Brandsberg-Dahls Arkitektkontor. Kirken ble bygget da den gamle trekirken fra 1834 ble for liten for folketallet i menigheten.

Følg gudstjenesten her fra klokken 11: 

Vi møtest til direktesend gudsteneste i Nærbø kyrkje, uansett kvar vi er i landet. Med nye restriksjonar på fysiske...

Publisert av Nærbø kyrkje  Fredag 6. november 2020

Sliter du med avspillingen? Se sendingen direkte på Nærbø kirkes Youtube-kanal

Les mer om mer disse temaene:

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion