Religion

Bjørn Bjørnø valgt som baptistenes nye general

Bjørn Bjørnø ble fredag ettermiddag valgt som ny generalsekretær i Det Norske Baptistsamfunn. Til landsmøtet flagget han et konservativt syn på samliv.

– Noen lurer sikkert på hvor jeg står når det gjelder samliv. Her vil jeg være tydelig, jeg tror som det står at «til mann og kvinne skapte han dem». Jeg tror på Guds skaperorden. Og jeg vil ikke si noe mer om den saken her.

Nesten enstemmig

Av dem som tok ordet etter pinsevennen Bjørn Bjørnøs innlegg, var alle positive til at han var plukket ut som kandidat til generalsekretær etter Terje Aadne.

Komiteen som har jobbet med å få fram kandidater, satt etter en lengre prosess med forslag på 24 personer. 17 av dem var baptister, syv hørte til utenfor kirkesamfunnet, blant dem Bjørnø som har vært pastor i fem pinsemenigheter også har vært generalsekretær i Pinsemisjonen i flere år.

I arbeidet med å få fram kandidater kom det fram at baptistmenighetene la mer vekt på personlig egnethet enn formelle kvalifikasjoner, bosted, kjønn, etnisitet eller kirketilhørighet.

Valget av Bjørnø var nesten enstemmig. 175 utsendinger stemte for mens tre stemmesedler var blanke.

Allerede i februar vedtok hovedstyret å fremme forslag om at Bjørnø skulle velges. Formelt skulle saken avgjøres på landsmøtet som skulle gått i Ålesund i juni.

Da dette ble utsatt på grunn av koronaepidemien, måtte valg og ansettelse utsettes. I sommer ble Bjørnø likevel ansatt på prosjektbasis i Baptistsamfunnets administrasjon fra 1. august og fram til landsmøtet denne helgen.

Trenger tillit

– Det er en enorm tillitserklæring for meg at jeg som outsider får den tillit å være kandidat til dette vervet. Så er det opp til dere som landsmøte å avgjøre om dette er riktig valg, sa Bjørnø før avstemningen.

Bjørnø mangler bakgrunn fra baptistiske sammenhenger og la vekt på dette da han sa.

– Jeg trenger et solid tillitsvotum, spesielt siden jeg kommer utenfra.

Et slikt solid votum fikk han på Gardermoen.

Bibel-lojal

Han trakk fram Bibelen som sitt grunnlag.

– Det er avgjørende for meg å ha en slik plattform å stå på når jeg skal avgjøre hva jeg skal tenke, si og forkynne. Min lojalitet går først og fremst til Jesus. Jeg elsker Guds rike og Guds folk, og jeg er blitt glad i baptistene jeg har møtt på reiser denne høsten, sa Bjørnø som håpte at han ville være en god inspirator for Baptistsamfunnet:

– Dere skjønner at jeg har hjerte for misjon, så la oss så både ute og hjemme. Min måte å tenke kristen tro på, er at den er relasjonell. Det er det mest avgjørende i vårt fellesskap. Vi må sette hovedfokus på de viktigste tingene, etterfølgelse av Jesus og å vinne neste generasjon for Gud. Og så må vi også løse de vanskeligste tingene.

LES OGSÅ:

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion