Religion

23 år gammel teologistudent påkjørt og drept på løpetur

En 23 år gammel kvinnelig teologistudent, tilknyttet Fjellhaug internasjonale Høgskole, døde i en trafikkulykke i Aarhus tirsdag. 23-åringen ble påkjørt i et fotgjengerfelt da hun var på joggetur.

«Onsdag morgen fikk vi beskjed om at en av våre studenter ved campus Aarhus er avgått ved døden i en tragisk trafikkulykke», skriver Fjellhaug Internasjonale Høyskole på sine nettsider.

De viser til en pressemelding fra Menighetsfakultet i Aarhus.

Fakultetsleder i Aarhus Thomas Bjerg Mikkelsen, skriver:

«Denne pludselige og helt meningsløse død vækker bestyrtelse hos os alle her på Menighedsfakultetet, hvor både studerende og ansatte er grebet af forfærdelse, chok og dyb sorg».

Den avdøde er 23-åringen Katrine Lilleøre Holm. Hun gikk andre året på Bachelor i Teologi med fordypning i misjonsvitenskap ved Fjellhaugs campus i Aarhus.

Flagger på halv stang

«Det er med sorg vi har mottatt beskjeden. Våre tanker og bønner er med familien og med studiefellesskapet ved campus Aarhus», skriver Fjellhaug-rektor Frank-Ole Thoresen videre.

Thoresen opplyser til Vårt Land at de har orientert stab og studenter ved campus Oslo. I dag flagger de på halv stang ved skolen, og i morgen kommer de til å ha en liten minnemarkering under andakten klokken 11.50.

«Våre tanker og dypeste medfølelse går til hennes mann og nærmeste pårørende, og til studentkolleger og ansatte på campus Aarhus», skriver rektoren på Fjellhaugs nettsider.

– Totalt meningsløst

Landssekretær ved Menighetsfakultetet i Aarhus, Nils Andersen, gråter når Vårt Land ringer ham om nyheten.

– Alle her er forferdet og sjokkert. Hun var bare 23 så dette er bare totalt meningsløst, sier han.

Klokken 11 i dag har de hatt en minnesamling med ansatte og studenter hvor de har sunget salmer, tent lys og fremsagt trosbekjennelsen. På campus har de flagget på halv stang.

– Hvordan vil du beskrive studenten?

– Vi opplevde henne som en enormt livsglad ung kvinne. Hun hadde et fantastisk smil og sprede glede rundt seg. Hun var en kvikk student, sier Andersen

Påkjørt i fotgjengerfelt

Ifølge Jyllands-Posten ble ulykken meldt tirsdag klokken 15.

Avisen skriver at kvinnen var på løpetur da hun ble truffet av en bil i et lyskryss. 23-åringen var på vei over fotgjengerfeltet da hun ble påkjørt.

Politiet har mottatt en rekke vitneobservasjoner, men har foreløpig ikke gått ut med informasjon og føreforhold eller bilens fart. Bilens fører var en 27 år gammel mann som foreløpig er siktet for overtredelse av Ferdselsloven.

Lignende ulykke i 2018

Ifølge lokalavisen Aarhus skjedde det en lignende ulykke i det samme fotgjengerfeltet, for to år siden.

Da ble en 21 år gammel kvinne påkjørt og drept av en 32 år gammel mann. Mannen ble dømt til fengsel i 1 måned, noe som skapte furore i sosiale medier.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion