Religion

Flukten fra Hillsong fortsetter – nok et pastorpar trekker seg

Nok et pastorpar trekker seg fra Hillsong – denne gangen fra Hillsong Oslo. – Manglende tillit til hvordan kirken ledes, sier paret, som også har meldt seg helt ut av Hillsong Norway.

Det er pastorparet David og Heidi Kristiin Haddeland som har trukket seg.

I et felles Facebook-innlegg skriver de at de for to uker siden, trakk seg fra sine frivillige roller i lederteamet i Hillsong Oslo.

«I snart 7 år har vi vært en del av Intro Oslo, og det som i dag er Hillsong Oslo. Vi er så takknemlige for tiden vår der, og takknemlig for det som har vært», skriver de, før de fortsetter:

«Kultur, struktur og manglende tillit til hvordan kirken ledes i dag, gjør at vi dessverre har kommet frem til denne avgjørelsen».

De skriver også at de har meldt seg ut av Hillsong Norway.

De to har begge vært servicepastorer for 18-gudstjenesten i Oslo, altså ansvarlige for de frivillige som ønsker besøkende velkommen til kirka. Paret har også vært del av Local pastors team (LPT), altså lederteamet i Oslo.

David Haddeland er i tillegg daglig leder for den kristne ungdomsorganisasjonen Ny generasjon.

###

Pinsemenigheten Hillsong har menigheter på åtte ulike plasser i Norge, blant annet her i Sannergata i Oslo. Foto: Morten Marius Larsen.

– Mangel på tillit

Hillsong Norway har menigheter på åtte ulike plasser i Norge og er underlagt den internasjonale bevegelsen Hillsong, som har avleggere over hele verden.

I det siste har det stormet rundt Hillsong i Norge.

Denne uken ble det kjent at Alexander og Kamilla Botn trekker seg fra sine roller som pastorer i Hillsong Drammen. Årsaken er «mangel på tillit til måten Hillsong Norway ledes på», ifølge et felles innlegg i sosiale medier.

Tirsdag kveld ble det kjent hele lederskapet i Hillsong Drammen trekker seg fra sine stillinger. I en felles uttalelse først omtalt i Dagen, skriver lederne at det over lang tid har vært utfordrende å være frivillige ledere.

«Vi har opplevd at vi har hatt lite påvirkning på hvordan kirken skal driftes lokalt, og det har vært vanskelig å bære eierskap og gi eierskap videre til alle dere», skriver lederskapet.

Øystein Gjerme: – Et kraftig signal

Hillsong er en del av Pinsebevegelsen i Norge. Øystein Gjerme, leder for Pinsebevegelsens lederråd, uttalte til Vårt Land torsdag at den siste tids dramatikk i Hillsong sender «et kraftig signal».

– Det er et signal om at ting ikke er som det skal være. Men hva som ligger til grunn, det må Hillsong uttale seg om, sa Gjerme til Vårt Land.

Han bemerker at han ikke kjenner detaljene, men mener det «selvsagt er negativt når samarbeidsproblemer gjør at folk trekker seg fra vervene sine.

– Vi vil helst hjelpe før det går så langt som dette. Men det kan bare skje etter invitasjon fra den lokale menigheten. I dette tilfellet kan jeg ikke uttale meg om vi har blitt invitert, sa Gjerme, og fortalte at han kommer til å kontakte Hillsongs øverste leder Jostein Krogedal.

Grunnlegger gir seg

Det var i midten av august at det nåværende Hillsong-kaoset startet. Da annonserte David og Jenny Hasseløy at de trakk seg som pastorer i Hillsong Oslo. David Hasseløy var en av grunnleggerne av det som i dag er Hillsong Drammen.

Flere kilder hevdet overfor Vårt Land at David og Jenny Hasseløys oppsigelse i Hillsong har sammenheng med hovedpastor Jostein Krogedals ledelse av Hillsong. Selv avviste Krogedal da påstanden om at konflikt er årsaken.

I januar i fjor ble det kjent at hovedpastor Jostein Krogedal hadde fått en rekke varslingssaker mot seg. Varslene dreide seg blant annet om Krogedals lederstil og det mange beskrev som en «fryktkultur» i Hillsong. På grunn av dette fikk Krogedal en tilbaketrukket rolle. I september i fjor bekreftet Hillsong at Krogedal var tilbake for fullt.

Verken Krogedal eller Hasseløy ville si noe om varslingssakene hadde sammenheng med avgangen.

Verken David eller Heidi Kristiin Haddeland ville kommentere saken utover det de har skrevet i sosiale medier. 

Hillsong-leder Jostein Krogedal har ikke besvart Vårt Lands henvendelse fredag formiddag.

LES MER:

• Ekteparet Hasseløy sier opp som pastorer i Hillsong Oslo

• Øystein Gjerme: – David Hasseløy er en av våre beste

• Hillsong-pastor sier opp etter varsler

---

Hillsong

  • Kirke som ble startet i 1983 av Bobbie og Brian Houston i Sydney, Australia.
  • Har i dag etablert kirker i 28 land over hele verden.
  • Er særlig kjent for ­produksjon av lovsangsmusikk gjennom gruppene Hillsong Worship, Hillsong United og Hillsong Young & Free.
  • I dag har Hillsong Norway åtte ulike forsamlinger i Norge.
  • ­Hillsong Norway er ledet av Brit og Jostein Krogedal og er tilknyttet Pinsebevegelsen i Norge.

---

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion