Religion

Nord-Irland åpner for homofilt ekteskap i kirken

Fra og med torsdag kan kjærester av samme kjønn gifte seg i Nord-Irland, også i landets kirker.

Lovendringen, som ble varslet av den nordirske førsteministeren Robin Walker i juli, trådte i kraft torsdag.

– Dette er en milepæl for likestillingen i Nord-Irland. Etter en lang kamp kan endelig likekjønnede par gifte seg i en kirke eller i en religiøs setting, sier Patrick Corrigan i Amnesty International ifølge BelfastLive.

Det skjer etter at det tidligere i år for første gang ble åpnet for likekjønnede ekteskap i Nord-Irland. Da var det ikke tillatt for homofile å gifte seg i en kirke.

Enkelte kirkeledere i det dypt religiøse Nord-Irland har ønsket endringen velkommen, mens andre igjen har varslet at de ikke vil legge til rette for slike ekteskap.

– Dette er fantastiske nyheter for par som ønsker å feire sitt ekteskap i kirken sammen med familie, venner og foran Guds kjærlighet. Jeg har allerede snakket med flere par som har ventet lenge på dette, sier presten Chris Hudson fra All Souls-kirken i Belfast.

Den presbyterianske kirkelederen Daniel Kane gjør det imidlertid klart at hans kirke fortsatt mener ekteskapet er forbeholdt mann og kvinne.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion