GIR SEG:

Hillsong-pastor har sagt opp: – Mangler tillit til måten Hillsong ledes på

Alexander Botn i Hillsong Drammen sa søndag opp sin stilling som pastor.

«Det har ikke vært lett å lande denne beslutningen, men vi kjenner det er riktig å ta steget ut av en kirke vi er veldig glad i. Vi er også veldig glad i Jostein og Brit, men mangel på tillit til måten Hillsong Norway ledes på gjør at vi velger å takke for oss.»

Det skriver Alexander Botn og Kamilla Botn på Instagram onsdag formiddag (se innlegg nederst i saken). Han forteller at han sa opp sin stilling på søndag.

Botn vært forsamlingspastor i Hillsong Drammen siden 2017. Han har tidligere vært ungdomspastor for Pinsekirka Filadelfia Ålesund. Han har vært en toneangivende forkynner og leder i Pinsebevegelsen. Han har i flere år vært leder for Pinsebevegelsens konfirmasjonsalternativ Tentro.

Ledere i Drammen

I går kveld ble det kjent at ni ledere i Hillsong Drammen gikk sammen om å trekke seg. I en uttalelse først omtalt i Dagen skriver lederne at det over lang tid har vært utfordrende å være frivillige ledere. «Vi har opplevd at vi har hatt lite påvirkning på hvordan kirken skal driftes lokalt, og det har vært vanskelig å bære eierskap og gi eierskap videre til alle dere», heter det i utspillet.

13. august ble det kjent at David og Jenny Hasseløy trakk seg som pastorer i Hillsong Oslo. David Hasseløy var en av grunnleggerne av det som i dag er Hillsong Drammen. Ifølge Dagen skal Kelsy Nicole Klaseie være konstituert som pastor etter David Hasseløy i Hillsong Oslo.

Flere kilder hevdet overfor Vårt Land at David og Jenny Hasseløys oppsigelse i Hillsong har sammenheng med hovedpastor Jostein Krogedals ledelse av Hillsong. Selv avviste Krogedal påstanden om at konflikt er årsaken.

Vårt Land har vært i kontakt med Hillsong-leder Jostein Krogedal og styreleder Rune Sørbø, som begge har fått spørsmål på e-post. Disse har ikke blitt besvart.

Vårt Land har også vært i kontakt med Alexander Botn. Han og kona ønsker ikke å kommentere saken utover det de har skrevet i sosiale medier.

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion