Religion

Få tros- og livsynssamfunn søker om kompensasjon

Kun et fåtall tros- og livssynssamfunn søker om kompensasjon for tapte inntekter grunnet koronapandemien. De opplever det som en del av dugnaden.

Ingrid Rosendorf Joys, St. Olavs forlag gir ut pavens miljøencyklika (Laudato Si) på nytt.

– Mange vi har snakket med opplever at dette er en del av dugnaden. Jeg har hørt menigheter si at de har færre inntekter, men også litt færre utgifter, og at det ikke er dem det er mest synd på, forteller generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Ingrid Rosendorf Joys, til Kristelig Pressekontor.

Tros- og livssynssamfunn kan søke midler fra krisepakken for frivilligheten, men dette er det få som har gjort.

Joys forteller at noen sier de har lavere inntekter, men også lavere utgifter. I tillegg treffer ikke krisepakken alle trossamfunn godt fordi inntekter gjennom pengegaver ikke kompenseres, skriver Dagen.

– Mange har hatt svikt i inntekter gjennom kollekt og den type ting som ordningen ikke rammer godt nok. Den passer best for svikt i inngangsbilletter og salg, og det har vi jo ikke i så stor grad i tros- og livssynssamfunn, sier Joys.

LES MER:

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion