Religion

Øystein Gjerme om pastor-oppsigelse i Hillsong: – Hasseløy er en av våre beste

Pastorparet Hasseløy har vært viktig for både Hillsong og Pinsebevegelsen i mange år, forteller leder av Pinsebevegelsen Øystein Gjerme og tidligere Hillsong-pastor Vidar Jenssen. De vil ikke spekulere i om Hillsongs ledelse er årsak til avgangen.

I går ble det kjent at Hillsong Oslo-pastorene David og Jenny Hasseløy slutter i menigheten etter 11,5 år.

– Jeg er veldig glad i David og Jenny Hasseløy, og synes det er trist å lese at de slutter i Hillsong, sier Vidar Jenssen, tidligere pastor i Hillsong Karmøy, som tidligere i år meldte seg ut av Hillsong-bevegelsen.

Jenssen har kjent David Hasseløy siden han var tenåring, og har fulgt ekteparet siden de startet menigheten Intro, som senere ble Hillsong.

– David er en av Pinse-Norges beste kommunikatorer og en av pilarene i det som er blitt Hillsong Norge. Jeg tror ikke dette blir det siste vi ser av ham, sier Jenssen.

Ikke bekymret for Hillsong

– Hvordan vil det merkes at de slutter?

– Det vil sikkert merkes at de slutter, men jeg tenker at uansett hvilken bransje du er i, kommer det alltid noen etter som vil være klar til å ta stafettpinnen. Jeg er ikke så bekymret for Hillsong. Det er mer på det emosjonelle nivået at de to vil bli savnet.

Jenssen sier han er sikker på at Hillsong har gode ledere som kan steppe opp nå som ekteparet slutter.

– Ser du noen sammenheng mellom ekteparets avgang og uroen som har preget Hillsong de siste par årene?

– Jeg leser bare det Jenny og David selv skriver, og har ingen andre tanker om det. Min opplevelse av å være i Hillsong har bare vært god. Det er et fantastisk pastoralt fellesskap. Jeg er bare takknemlig overfor Hillsong Norge, svarer Jenssen.

En av våre beste

– David Hasseløy er i aller høyeste grad en av våre beste. En inspirerende leder, samlende og aktuell forkynner som er opptatt av Guds nåde og kjærlighet. Vi er utrolig glade i han, og kjenner han som en mann med integritet og styrke, sier Øystein Gjerme, leder for Pinsebevegelsens lederråd.

Han forteller at Hasseløy er mye brukt som gjestetaler i mange menigheter og har vært en viktig ressurs i Pinsebevegelsen. Han har også vært med på å utarbeide Pinsebevegelsens konfirmasjonsopplegg Tentro.

– At David og Jenny Hasseløy nå slutter, hvor stort tap er det for Hillsong?

– Det må Hillsong uttale seg om. Men at pastorer slutter og går over i noe annet, det er vi vant med.

– Bør ikke overdramatisere

– Kan du forstå det hvis noen ser Hasseløys oppsigelse i sammenheng med varslene mot Jostein Krogedal fra januar i fjor?

– Jeg kan forstå at folk tenker det og at mediene fremstiller det på den måten, men det synes jeg folk skal la være. Det kan være mange årsaker vi ikke kjenner til, og vi må ikke være for raske til å trekke konklusjoner. Jeg har lest David og Jenny Hasseløy sin melding til Hillsong, og vi må tro på det de faktisk sier, sier Gjerme.

Han synes ikke man bør overdramatisere det når det skjer slike endringer, som at pastorer slutter.

– Hillsong er en stabil menighet som har vokst mye de siste årene. De er solide og har mange folk som tilhører menigheten. Vi er sikre på at Hillsong kommer til å klare seg godt i tiden som kommer.

– Er den en overdrivelse å si at de har vært stabile, når de i realiteten har hatt en varslingssak knyttet til øverste leder og nedgang i antall møtebesøkende, slik Vårt Land tidligere har omtalt?

– Sammenliknet med andre menigheter i Norge, er Hillsong en vekstmenighet med mange førstegangsbesøkende. De har hatt sine utfordringer som jeg opplever at de stort sett har håndtert på en god måte. De har tilsyn og ansvarlighet overfor Hillsong Internasjonalt, og god hjelp med dette, sier Gjerme.

LES MER:

---

Hillsong

  • Kirke som ble startet i 1983 av Bobbie og Brian Houston i Sydney, Australia.
  • Har i dag etablert kirker i 28 land over hele verden.
  • Er særlig kjent for ­produksjon av lovsangsmusikk gjennom gruppene Hillsong Worship, Hillsong United og Hillsong Young & Free.
  • Hillsong Norway er en videreføring av menighetsnettverket Intro, som ble del av Hillsong i 2017. I dag har Hillsong Norway åtte ulike forsamlinger i Norge.
  • ­Hillsong Norway er ledet av Brit og Jostein Krogedal og er tilknyttet Pinsebevegelsen i Norge.

---

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist, kommentator og som nyhetsleder.

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion