SIER OPP:

Ekteparet Hasseløy sier opp som pastorer i Hillsong Oslo

«Vi har hatt våre stormer», skriver pastor David Hasseløy på Instagram. Hovedpastor i Hillsong Oslo, Jostein Krogedal, sier paret har vært gjennom en «personlig og grundig prosess» før avgjørelsen.

Ekteparet David og Jenny Hasseløy slutter som pastorer i pinsemenigheten Hillsong Oslo etter 11 år. Det melder ledende pastor i Hillsong Jostein Krogedal på sin Instagram-profil.

Hillsong Norway har menigheter på åtte ulike plasser i Norge og er underlagt den internasjonale bevegelsen Hillsong, som har avleggere over hele verden og er kjent for å ha et moderne og urbant uttrykk. Hillsong Norway er ledet av Brit og Jostein Krogedal.

«Vi vet at avgjørelsen om å tre av som pastorer kommer ut av en personlig og grundig prosess hos dem. Dette var på ingen måte ønsket fra vår side, men vi både respekterer og velsigner David og Jenny videre i det som nå ligger foran dem i neste sesong», skrive Krogedal i innlegget sitt.

«Ikke noe uoppgjort»

Vårt Land har vært i kontakt med David Hasseløy, men han har ikke ønsket å kommentere saken utover det som er blitt skrevet på Instagram. Der skriver han selv:

«Dette har ikke vært et enkelt valg, og det finnes ikke et beleilig tidspunkt for en slik beslutning. Det finnes ikke noe uoppgjort som er grunnlag for at vi nå slutter, men vi har kommet til anerkjennelse av at et kapittel i våre liv nå er over. Vi er takknemlige for det som ligger bak, og ser med spenning på det som ligger foran».

Startet Intro i Drammen

David Hasseløy var blant grunnleggerne av Intro Drammen, som senere har blitt en del av Hillsong.

Han ble med på å bygge opp Intro etter at han og hans bror Andreas Hasseløy hadde fått et kall om å bygge en kirke. Dette fikk de da de hadde flyttet til hver sin nye by, Andreas til Sandnes og David til Malmø, hvor han møtte Jenny Hasseløy.

David Hasseløy har lenge vært opptatt av å bygge kirke for de som ikke er vant til å gå i kirken. Han er forfatter av boka «How to be ungdomsleder».

Ikke de eneste som slutter

I tillegg til ekteparet, forlater også styremedlem Julie Kristine Kordahl ledelsen i Hillsong, ifølge Dagen.
Hun har sagt nei til gjenvalg til styret.

Færre går til Hillsong

Før sommeren skrev Vårt Land om at Hillsong Norge opplevde en nedgang i besøkende i 2019.

Til sammen tiltrakk Hillsongs ni forsamlingssteder seg i gjennomsnitt 1895 mennesker hver søndag i 2019, ifølge årsrapporten. Det er 274 færre sammenliknet med året før.

Hillsongs småfellesskap hadde 150 færre deltakere i 2019 enn året før, og antall døpte gikk fra 96 til 70 i samme tidsrom.

Vil ikke si om det har sammenheng med varslingssakene

I januar i fjor ble det kjent at Hillsong Norges hovedpastor Jostein Krogedal hadde fått en rekke varslingssaker mot seg. Varslene dreide seg blant annet om Krogedals lederstil og det mange beskrev som en «fryktkultur» i Hillsong. På grunn av dette fikk Krogedal en tilbaketrukket rolle. I september i fjor bekreftet Hillsong at Krogedal var tilbake for fullt.

Verken Krogedal eller Hasseløy nevner at dette har noen sammenheng med Hasseløyenes avgang i sine innlegg. Vårt Land har forsøkt å komme i kontakt med Krogedal, men har ikke lyktes.

LES MER:
Varsler om «fryktkultur» i Hillsong Norge

Vil ikke kommentere alvorlighetsgrad i Hillsong-varslene

Har behandlet varslene. Nå er Krogedal tilbake

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion