Religion

Planlagt Sian-markering i Oslo bekymrer

Lørdag har Stopp Islamiseringen av Norge (Sian) fått tillatelse av Bymiljøetaten til å holde en markering på Mortensrud i Oslo. Bydelsutvalget frykter bråk.

– Vi er bekymret for hva som kan skje når Sian skal ha markering på Mortensrud, sier leder Ola Mannsåker (Ap) for bydelsutvalget i Søndre Nordstrand til Dagsavisen.

Bydelsutvalget har ikke myndighet til å stoppe arrangementet, men det har bedt om at politiet tar en ny sikkerhetsvurdering.

– Det er viktig å presisere at dette ikke er et forsøk på å kneble ytringsfriheten, sier Mannsåker.

I forbindelse med Sian-markeringen øst i Oslo er det også planlagt store motdemonstrasjoner.

Tidligere har det oppstått håndgemeng mellom personer fra Sian, motdemonstranter og politiet, som da det ble satt fyr på en koran i Kristiansand i høst.

– At vi har valgt å holde demonstrasjon på Mortensrud for å provosere er sludder. Vi krever samme rett til å praktisere våre frihetsverdier der som i resten av Norge, sier leder Lars Thorsen i Sian til avisen.

LES OGSÅ

Opptøyer da SIAN hadde markering i Kristiansand

Sian-profil bortvist då kristne markerte solidaritet med muslimar

Muslimske ledere anmelder SIAN etter koran-brenningen i Kristiansand

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!


Annonse
Annonse

Mer fra: Religion