Religion

Maritastiftelsens grunnlegger Leiv O. Holstad er død

Holstad ble 68 år gammel.

«Det er med stor sorg vi meddeler at Maritastiftelsens grunnleger og generalsekretær, Leiv O. Holstad, har gått bort, 68 år gammel, etter lengre tids sykdom», skriver Maritastifelsen i en pressemelding.

Holstad etterlater seg kona Evalena, fire barn og seks barnebarn.

Det var Norge IDAG som først meldte om Holstads bortgang.

Aktiv til det siste

Holstad grunnla Maritastiftelsen i 1984. Stiftelsen jobber med rusforebyggende arbeid og med å hjelpe unge rusmisbrukere til å bli rusfrie.

Organisasjonen skriver at Holstad var aktiv til det siste i sin tjeneste.

Videre skriver de at Maritastiftelsens styre, stab, frivillige og brukere står i dyp takknemlighet til Holstads engasjement gjennom fem tiår for mennesker med rusproblematikk og andre utfordringer.

«Vi er takknemlige for å ha fått være med på å virkeliggjøre Leivs visjon sammen med ham. Gjennom dette har flere hundre tusen mennesker fått høre budskap om alternativ til rus, og Guds nåde og Guds kjærlighet. Det er i ydmykhet vi takker Gud for de tusener av mennesker som har fått hjelp til å endre livene sine. Vi vil fortsette Maritastiftelsens arbeid, i Leivs ånd», avslutter de.

Var selv del av rusmiljøet

Maritastiftelsen-grunnleggeren var selv en del av rusmiljøet i Oslo i ungdomstiden. I et lengre intervju med Vårt Land i 2017 fortalte Holstad om tiden som stoffmisbruker. Han sa at livet etter hvert handlet om å bare skaffe seg det neste «skuddet».

– Jeg tenkte på selvmord som en mulig utvei, og gjorde også et par forsøk. Frykten for at livet kanskje ikke sluttet med døden likevel, holdt meg tilbake fra flere forsøk. Tanken på at jeg kunne våkne opp i et enda større helvete enn det jeg allerede levde i, holdt meg i live, sa Holstad.

Holstad sa også at han ikke ville klart å komme seg ut av rusen uten helt konkrete opplevelser av Gud.

– Teologi alene hadde aldri fått meg inn på trosveien. Gud kan tale direkte til mennesker. Åpner vi ikke opp for den muligheten, gjør vi Gud liten.

LES MER:

• Min tro med Leiv O. Holstad i 2017: Hadde han ikke opplevd at Gud åpenbarte seg for ham, tror ikke Leiv Holstad at han ville klart å bli rusfri

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion