Religion

Marit Slagsvold - kona til Støre - tar presteutdanning på MF

Marit Slagsvold tar presteutdanning ved MF vitenskapelig høgskole. – Hun er nysgjerrig og har full støtte av meg, sier ektemann Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Dagbladet skriver onsdag at Marit Slagsvold, kona til Ap-leder Jonas Gahr Støre, har startet på praktikum på MF vitenskapelig høgskole, som omtales med sitt forhenværende navn Menighetsfakultetet i Dagbladets artikkel.

– Hun tar såkalt praktikum på Menighetsfakultetet i Oslo, der man ellers studerer teologi, religion og samfunn. Med mye erfaring fra før, går hun en egen og raskere vei, uttaler Gahr Støre til Dagbladet, som skriver at Marit Slagsvold selv ikke ønsker å kommentere saken.

Ap-lederen sier at Slagsvold ikke har bestemt seg for om praktikumsutdannelsen skal ende i presteordinasjon.

Dagbladet spør Gahr Støre om dette kan bygge nye broer mellom Ap og KrF, hvorpå Støre svarer «hæ?».

Han sier han er stolt over kona.

– Jeg har stor sans for mennesker som tar selvstendige valg og følger egen overbevisning i livet. Marit er sosiolog og gestaltterapaut fra før, og hennes valg er spennende og modig, hun er nysgjerrig og har full støtte av meg, uttaler Gahr Støre.

Kurs på Lia gård

Dagbladet skriver også at Marit Slagsvold arrangerer kurs på retreatstedet Lia gård med tittelen «Kristen mindfulness – hvile i guds nærvær». På nettsidene til Lia gård står det at kurset avholdes i oktober 2020.

«På denne retreaten vil du få hjelp til å hvile i Guds nærvær, og utforske og oppdage hvordan Gud berører deg.Sammen vil vi øve på å være milde mot oss selv, og å romme tanker, følelser og sanseinntrykk slik vi erfarer dem. Du vil få hjelp til å være tilstede, og å forholde deg konstruktivt til unyttige tankerekker eller distraksjoner», står det i beskrivelsen om mindfulness-kurset.

Melder om fullt program på MF

Dagbladet kan for øvrig melde om at det er to nattverdsgudstjenester på «det konservative Menighetsfakultetet på Majorstua» denne uken, og at skolen på onsdag holdt «andakt for studentene». Ellers rapporteres det om «bønnevandring og lovsang».

Dagbladet opplyser for øvrig at praktikumsstudiet på MF vitenskapelig høgskole var stengt for kvinner frem til 1977.

LES MER:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion