Religion

Vårt Land overtar magasinet Strek

– Et svar til lesere som har spurt etter mer næring til troslivet, sier Vårt Lands sjefredaktør.

*Se video nederst

Da Vårt Lands sjefredaktør Åshild Mathisen tidligere i år ba leserne komme med innspill om hvordan avisa skal dekke kristen trospraksis, fikk hun mange tilbakemeldinger. En av dem kom fra Strek-redaktør Asle Finnseth.

På nyåret blir det kristne reportasje- og fordypningsmagasinet en del av Vårt Land. En god match, skal vi tro de to redaktørene.

– Leserne har gitt meg en unison tilbakemelding på at de savner dybdeboring i hva det vil si å være en troende i dag. Så da Asle tok kontakt, kom han meg faktisk i forkjøpet, sier Åshild Mathisen.

Hun sier Strek har knekt koden for hvordan de kan skrive om tro på en måte som både treffer de aktive kristne og de som befinner seg litt utenfor kjernen. Nå gleder hun seg til å kunne svare på det leserne spør etter når de etterlyser mer mat for troen.

– Strek har en helt egen fingerspissfølelse, og klarer å løfte folks trosliv, sier Mathisen.

LES ÅSHILD MATHISENS KOMMENTAR: I juli skrev jeg en kommentar der jeg ba leserne ta kontakt med meg direkte og skrive på debattplass. Dette var svaret jeg fikk.

Skal spille sammen

Asle Finnseth forteller at Strek har slitt med økonomien, og dermed ikke hatt muskler til å oppnå en solid drift på egenhånd. Nå håper han at magasinet kan nå flere ved å spille sammen med Vårt Land.

– Vårt Lands nye ledelse har gitt tydelige signaler om at de ønsker å tilby det Strek gjør, nemlig næring til livet med Gud, sier Finnseth.

Han forteller at Strek tar på alvor hva det i praksis betyr å være lærlinger av Kristus.

– Vi liker å kalle oss et sentralstimulerende magasin. Du kan risikere å bli hekta, sier Finnseth.

LES MIN TRO-INTERVJU MED ASLE FINNSETH: – Over tid ser du at Gud bryr seg

Tverrkirkelig

Da Strek ble startet for rundt ti år siden, var det med et ønske om at kirken skulle gjenoppdage sin dype og rike historie.

– Vi ønsker å gjenopprette vitaliteten og styrken i det helt grunnleggende, altså relasjonen til Gud og hva det vil si å praktisere kristen tro i vår tid, sier Finnseth.

Strek er et tverrkirkelig prosjekt, noe som betyr at de trekker perspektiver fra både ortodokse, katolske, protestantiske og lutherske kirker. De er orientert mot internasjonale trender og hva det vil si å være en verdenskirke.

– Mange lesere advarer oss mot å bli for opptatt av rammeverk. Vi må også huske at troen er kjernen, og det er nyttig for Vårt Land å få det perspektivet via Strek, sier Mathisen.

LES OGSÅ: Magasinet Strek er kåret til vinner av Fagpresseprisen 2010

Kjent stil

Samarbeidet innebærer blant annet at Vårt Land vil få tilgang på hele Streks arkiv. Det gir avisa mulighet til å gi gamle magasinsaker nytt liv. I tillegg skal Vårt Land-leserne få drypp fra Strek inn i avisa. Men Strek-redaktøren understreker at abonnementene vil fortsette som før og at magasinet fortsatt vil komme ut i kjent stil.

– Våre abonnenter trenger altså ikke foreta seg noe i forbindelse med dette. Etter hvert vil vi utforske mulighetene det nye samarbeidet gir, sier Finnseth.

Antallet Strek-utgivelser øker fra fem til seks nummer i året, og det jobbes samtidig med å tilby et kombinasjonsabonnement på både avisa og magasinet. Det første nummeret laget under det nye rammeverket vil komme ut rett før påske.

Streks redaksjon består av redaktør Asle Finnseth og grafisk designer og journalist Åshild Moen-Arnesen. Begge har tidligere jobbet i Vårt Land.

– Nå gleder vi oss veldig til å trekke veksler på det spennende redaksjonelle miljøet som finnes i Vårt Land, sier Finnseth.

Vårt Land + STREK = Sant

Magasinet STREK blir en del av Vårt Land! Hør de to redaktørene fortelle hvorfor. Les mer også her: http://www.vl.no/kultur/vart-land-overtar-magasinet-strek-1.903108

Posted by Vårt Land on Friday, December 16, 2016

Les mer om mer disse temaene:

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion