Religion

– Ble tilbudt penger for å bli muslim

Organisasjonen Islam Net lovet gavekort på 1.000 kroner til alle som konverterte til islam under konferanse.

I palmehelgen arrangerte Islam Net en stor konferanse, kalt Peace Conference Scandinavia, i Oslo. I et nyhetsbrev for en kristen misjonsorganisasjon skriver en ansatt som deltok på konferansen dette:

«På et tidspunkt ble det opplyst at den som konverterte til islam i løpet av konferansen ville få et gavekort på 1.000 kroner på butikken. For meg framsto dette som svært upassende», skriver han.

– Må vokte oss å dele ut verdslige goder

Videre i nyhetsbrevet, som nå er slettet fra organisasjonens nettsider, oppfordrer han lesere til å ta avstand fra denne typen misjon:

– Som kristne må vi også vokte oss for å dele ut verdslige goder i forbindelse med omvendelse og tro på Jesus Kristus.

Kristelig Pressekontor velger ikke å navngi personen eller organisasjonen, da disse frykter at oppmerksomhet vil kunne ødelegge deres mulighet til å komme i kontakt med muslimer i Norge. Vårt Land har vært i kontakt med personen som skrev om Islam Nets konferanse i misjonsorganisasjonens nyhetsbrev. Han sier at det ikke var noen tvil om budskapet fra talerstolen og at han er sikker på at han ikke misforstod.

LES OGSÅ: Derfor trekker styret i Islamsk Råd seg

Gratis for ikke-muslimer

Islam Net er en norsk, sunnimuslimsk ungdomsbevegelse som har fått oppmerksomhet i mediene for å invitere omstridte foredragsholdere med radikale synspunkter på blant annet dødsstraff og homofili.

Organisasjonen tilbyr også hjelp til folk som ønsker å konvertere til Islam og holder blant annet kurs for nye muslimer. Også på fredskonferansen var det fokus på å nå ikke-muslimer.

«De muslimske ungdommene som kommer på konferansen må betale inngangspenger, men for ikke-muslimer er det gratis», heter det i nyhetsbrevet som nå er slettet.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Spesielt rettet mot kristne

Islam Net har arbeid rettet mot både muslimer og ikke-muslimer, både forkynnende og informerende. Blant annet driver de nettstedet finnallah.no og finnislam.no hvor ikke-muslimer kan finne enkel info om Islam og informasjon om hvordan en blir muslim. Islam Net eier også, ifølge Norid, domenet finnjesus.no.

– På konferansen fortalte de at de nå skal opprette en spesiell nettside kalt «Finn Jesus». Den skal være spesielt rettet mot kristne for å nå dem med islams budskap, forteller han og anmoder leserne om å støtte opp om kristne vitner og misjonærer overfor muslimer.

– De satser tungt i Oslo og Norge, og de fortjener å bli møtt av kristne som er minst like overgitt til evangeliet og Jesus som de er til Koranen, Allah og profeten, sier han.

Islam Net har ikke svart på KPKs gjentatte henvendelser.

LES OGSÅ: Slik påvirker unge muslimer kristne ungdommer

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion