Verden

Zelenskyj: Dnipro-angrepet viser behovet for raskere våpenleveranser

KLAR BESKJED: Det dødelige angrepet mot en boligblokk i Dnipro viser behovet for raskere og bedre koordinerte avgjørelser om våpenleveranser til Ukraina, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Minst 40 mennesker er funnet drept i ruinene etter det russiske angrepet lørdag, og titalls er fortsatt ikke gjort rede for, ifølge ukrainske myndigheter.

– Det som skjedde i Dnipro – det faktum at Russland forbereder nye forsøk på å ta initiativet i krigen og det faktum at den militære situasjonen ved fronten krever nye avgjørelser om våpenleveranser – bare understreker hvor viktig det er å koordinere koalisjonens innsats for å forsvare Ukraina og friheten, sier Zelenskyj i sin daglige videotale mandag.

Russland avviser at de sto bak angrepet på boligblokken i Dnipro. FNs generalsekretær António Guterres har fordømt angrepet.

Videre sier Zelenskyj at avgjørelsene om militærbistand må tas raskere, og viste til at Russland har store mengder soldater i Donbas-regionen, særlig rundt byene Bakhmut og Soledar, men også sør i Ukraina.

– Vi får se hva Russland forbereder her, sier Zelenskyj.

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden