Verden

Yonhap: 59 døde i halloween-trengsel i Sør-Korea

SØR-KOREA: Minst 59 mennesker omkom i trengselen som oppsto under en halloween-feiring i Seoul, opplyser nyhetsbyrået Yonhap, ifølge Reuters.

Ulykken inntraff da tusenvis av mennesker som var ute for å feire halloween, ble trengt sammen i en smal gate i byens livlige utelivsdistrikt Itaewon natt til søndag lokal tid.

Videoer delt i sosiale medier viser ambulansepersonell som gir hjerte- og lungeredning til mennesker som ligger livløse på bakken. Noen var dekket til med laken.

Et stort antall ambulanser og redningsmannskaper ble sendt til stedet, og ambulanser gikk i skytteltrafikk til nærliggende sykehus.

Politiet sier det foreløpig ikke er kjent hva som utløste trengselen og panikken, men at ulykken etterforskes. Ifølge lokale medier oppsto trengselen da et stort antall folk la på sprang mot en bestemt bar i Itaewon etter rykter om at en ikke navngitt kjendis var der.

President Yoon Suk-yeol har innkalt til krisemøte om ulykken. Han oppfordrer ansvarlige myndigheter til å sørge for at de skadde får rask behandling og se til at det er nok ledige senger på sykehusene i nærheten.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden