Verden

Zelenskyj forteller om «rask og kraftfull» framgang i Sør-Ukraina

KRIGEN I UKRAINA: Ukrainske forsvarsstyrker har gjenerobret titalls landsbyer øst og sør i landet, og framgangen i sør er rask og kraftfull, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

– Den ukrainske hæren rykker fram ganske raskt og kraftfullt, sa Zelenskyj i sin daglige tale i sosiale medier tirsdag.

Russiske myndigheter erkjente tidligere på dagen at ukrainske styrker har gjenerobret områder i Kherson fylke sør i Ukraina, blant annet langs vestbredden av elva Dnepr. Innenriksdepartementet i Kyiv sa dessuten at ukrainske styrker har tatt tilbake kontrollen over 50 landsbyer og bosetninger i samme fylke.

Zelenskyj sier videre at det er gjort framgang også i Luhansk og Donetsk, som sammen med Kherson og Zaporizjzja utgjør territoriene som er forsøkt annektert av Russland. Annekteringene er i strid med folkeretten og blir skarpt kritisert av vestlige land. Per i dag kontrollerer Russland bare deler av territoriet i de fire aktuelle ukrainske fylkene.

På kart presentert av det russiske forsvarsdepartementet synes det også som at de russiske styrkene har trukket seg nesten fullstendig bort fra østbredden av elva Oskil, der de har hatt et fotfeste.

– Våre soldater stopper ikke, og det er kun et spørsmål om tid før vi forviser okkupanten fra alt vårt territorium, sa Zelenskyj.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verden