Verden

Labour-lederen lover å slutte hvis han får øl-bot

Opposisjonslederen Keir Starmer lover å gå av som Labour-leder hvis britisk politi bøtelegger ham for brudd på koronareglene.

Labour-leder Keir Starmer møtte pressen i partiets hovedkvarter i London mandag. Der lovet han å gå av dersom politiet bøtelegger ham. Foto: PA via AP / NTB

Bilder av Starmer som drakk øl og spiste curry med partikolleger under en valgkamptur i april 2021, har ført til kritikk fra de konservative.

Mandag sa Starmer at han er fast bestemt på at ingen lover ble brutt.

– De ble fulgt til enhver tid. Jeg tok meg bare en matbit da jeg jobbet seint på kvelden, som enhver politiker ville gjort få dager før et valg, sier han.

Hvis politiet bøtelegger, sier Starmer at han «selvsagt vil gjøre det rette og gå av».

Ny etterforskning

Labour-lederen er advokat og tidligere leder for påtalemyndigheten i England og Wales. Han har gjentatte ganger fastholdt at han ikke brøt reglene mot innendørs samlinger ettersom han var på jobb.

Det aktuelle måltidet besto av hentemat og ble inntatt i kontorene til en folkevalgt i Durham nordøst i England.

Saken ble etterforsket tidligere i år, og politiet sa da at de ikke mente det dreide seg om et lovbrudd. Men politiet i Durham opplyste i forrige uke at de gjenåpner saken etter at betydelig ny informasjon har dukket opp.

Vil ikke sammenlignes med Johnson

En Labour-topp beskrev i helgen Starmer som en regelrytter. Nå påpeker Starmer selv at han gikk i selvisolasjon seks ganger under koronapandemien.

Den konservative statsministeren Boris Johnson ble for få uker siden bøtelagt for brudd på koronareglene. Han etterforskes i London for flere fester som skal ha brutt med koronareglene. Starmer har krevd at statsministeren må gå av.

– Han og andre i partiet hans vil ha folket til å tro at vi alle er likedan, at vi alle vil oppføre oss slik. Jeg er her for å gjøre det klart at det ikke er tilfelle, sa Starmer på mandagens pressekonferanse.


(©NTB)

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden