Verden

Kvinne døde etter dødfødsel. Nå endrer Polen litt på streng abortlov

Polens helsedepartement har gitt nye retningslinjer til landets leger om når de kan utføre aborter. Det skjer etter massive protester mot den strenge abortloven

Lørdag demonstrerte titusenvis av polakker mot Polens strenge abortlov. Søndag lempet det polske helsedepartementet litt på loven. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

Ifølge de nye instruksjonene som ble kunngjort søndag, er det nå lov å utføre abort dersom en kvinnes liv eller helse er i fare.

Endringen kommer etter store protester etter at en 30 år gammel kvinne døde i september. Kvinnen var gravid med et foster som ikke var levedyktig. Men i stedet for å utføre en abort, ventet legene til fosteret døde. Det førte til at kvinnen døde av blodforgiftning få timer senere.

Sykehuslegene som behandlet kvinnen, er nå suspendert, og påtalemyndigheten har startet etterforskning av dødsfallet.

Lørdag protesterte titusenvis av mennesker i hovedstaden Warszawa og om lag 70 andre polske byer mot den strenge abortloven som ble innført i fjor, og som i praksis forbød all abort.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden