Verden

Haiti oppjusterer dødstall etter jordskjelv

STIGER: Dødstallet etter lørdagens jordskjelv i Haiti har steget til 2.189, viser den siste oversikten fra myndighetene i landet.

En mann går blant de sammenraste restene av det som var et hotell. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB

Oppdateringen natt til torsdag norsk tid er en økning fra 1.941 døde et døgn tidligere. Antall skadde er oppjustert fra nesten 10.000 til over 12.000 mennesker.

Over 7.000 hjem er ødelagt og mer enn 12.000 boliger påført skader. Dermed er rundt 30.000 personer blitt gjort hjemløse. Skoler, kirker og kontorbygninger er også ødelagt eller påført store skader.

Haiti ble rammet av et voldsomt jordskjelv med en styrke på 7,2 lørdag morgen.

Bare tre dager senere, mens letingen etter overlevende pågikk for fullt, kom den tropiske stormen Grace og avbrøt redningsarbeidet med øsende regnvær.

Haiti strever fra før med en koronapandemi ute av kontroll, omfattende gjengkriminalitet og en ny politisk krise etter drapet på presidenten i juli.

Landet, som er det fattigste på den vestlige halvkule, sliter også ennå etter det voldsomme jordskjelvet i 2010 som la hovedstaden Port-au-Prince delvis i grus og kostet 200.000 mennesker livet.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden