Verden

Israel og Kosovo oppretter diplomatiske bånd i forkant av ambassade-flytting

Israel og Kosovos utenriksministre har undertegnet en avtale om å etablere diplomatiske bånd mellom landene.

Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi og Kosovos utenriksminister Meliza Haradinaj Stublla undertegnet mandag en felles erklæring om å knytte diplomatiske bånd mellom landene. Det ble gjort under en seremoni som ble holdt over Zoom i Jerusalem og Pristina.

Dette skjer i forkant av den planlagte flyttingen av Kosovos ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Dermed kan Kosovo bli det første landet med muslimsk flertallsbefolkning som anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.

EU har advart Kosovo mot å flytte ambassaden og sier at det kan svekke sjansene deres for medlemskap i unionen.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!


Annonse
Annonse

Mer fra: Verden