Verden

Israel vil forby lærere som kaller landet en apartheidstat

Grupper som kaller Israel for en apartheidstat, får ikke undervise i skolen, sier utdanningsministeren. B’Tselem har tatt termen i bruk for å beskrive landet.

Menneskerettsorganisasjonen B’Tselem beskriver både Israel og dets kontroll over palestinske områder som et apartheidregime, noe landets ledere og støttespillere kraftig avviser.

I en nylig rapport sier organisasjonen at palestinerne har færre rettigheter enn jøder i hele området mellom Middelhavet og Jordan-elven.

Søndag kveld opplyste Israels utdanningsminister Yoav Galant at han har instruert departementets generaldirektør om å hindre organisasjoner som kaller Israel en apartheidstat, eller nedverdiger israelske soldater, fra å undervise.

– Utdanningsdepartementet har under min ledelse økt fokuset på å fremme jødiske, demokratiske og sionistiske verdier, og det handles deretter, skrev Galant på Twitter.

Det er ikke kjent om Galant har myndighet til å forby lærere fra skolene.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden