Verden

Jeremiah Johnson erkjente at han profeterte feil om Trump. Nå får han dødstrusler

PROFETIER: TV-pastoren Jeremiah Johnson fortalte menigheten om flere syn der Gud viste ham at Donald Trump var hans mann og ville få en ny periode som president, selv om det også lå advarsler der. Torsdag gikk han ut sa at han tok feil.

Etter at Johnson gikk ut og erkjente at han hadde tatt feil, har han fått hard motbør, skriver avisen The Christian Post.

Søndag skriver TV-pastoren i et Facebook-innlegg at angrepene han har fått i etterkant, viser at «deler av den profetiske/karismatiske bevegelsen er langt SYKERE enn jeg noen gang har drømt om». Han opplyser at han de siste døgnene har fått flere dødstrusler og flere tusen e-poster fra kristne som sier de mest stygge og vulgære ting om ham og familien.

«Jeg er blitt kalt feiging, at jeg har latt meg kjøpe, at jeg er en forræder mot Den hellige ånd og utskjelt minst 500 ganger. Vi har mistet støttespillere til menigheten hver time», sier Johnson, som er leder for Jeremiah Johnson Ministries.

I posten understreker han: «Fornyelse er aldri avhengig av hvem som sitter i Det hvite hus, men heller hvem som sitter på tronen i himmelen».

Deler av den profetiske/karismatiske bevegelsen er lang SYKERE enn jeg noen gang har drømt om

—  Jeremiah Johnson

Snudde etter Trump-profetier

Johnson publiserte sist torsdag en uttalelse der han tar avstand fra sine egne profetier om Trump. Det var dagen etter at Trump-supportere stormet Kongressen, og etter at Kongressen natt til torsdag amerikansk tid hadde godkjent Joe Bidens valgseier.

Johnson forteller hvordan han kunne valgt ulike måter å forholde seg til virkeligheten på, men velger å gå ut og si at han tok feil. Han er særlig lei seg for at han kan ha gitt noen tvil på om Gud kan snakke til mennesker i dag gjennom profetier.

«Først vil jeg si at jeg er lei for at jeg feilaktig profeterte at Donald Trump ville vinne en ny periode som president i USA. Jeg nekter å anklage de hellige og si: “Det skjedde ikke fordi de ikke ba nok”. Heller ikke vil jeg proklamere: “Donald Trump vant faktisk, så jeg fikk rett, men nå har det blitt stjålet fra ham”. Jeg tror den første forklaringen forsøker å lette den profetiske budbæreren for ansvaret for hva han profeterte. Den andre er fylt av innebygd stolthet og uvilje mot å ydmyke meg selv og si at jeg tok feil. Jeg ønsker å gå rett på sak: «Jeg tok feil, jeg er dypt lei meg, og jeg ber dere tilgi meg».

Profeterte seier for Trump foran 2016-valget

I uttalelsen gjennomgår Johnson flere profetier han har meddelt sine tilhengere de siste fem årene. Den første er fra sommeren 2015, da Johnson opplevde at Gud beskrev Trump som en Kyros:

«Trump shall become My trumpet to the American people, for he possesses qualities that are even hard to find in My people these days. Trump does not fear man nor will he allow deception and lies to go unnoticed», har han blant annet sagt.

Det siste året forteller Johnson i uttalelsen at han har hatt visjoner som har hatt mer preg av advarsler. Han har likevel tolket dem slik at Trump skulle vinne.

Guds framtid bedre uten Trump

I Facebook-innlegget søndag skriver Johnson at han tror kirken vil klare seg mye bedre uten fire nye år med Trump, og at han mener Trumps tap er Guds vilje. Nå oppfordrer Johnson kristne til å være ydmyke.

«Hvordan vi velger å svare på denne korreksjonen og avgjørelsen fra Herren vil avgjøre utfallet i mange ting i årene som kommer», skriver Johnson.

---

Jeremiah Johnson Ministries

  • Jeremiah Johnson startet menigheten Heart of the Father Ministry i Lakeland i Florida i 2020, og har vært leder for den siden.
  • I 2020 flyttet han med familien til byen Charlotte i North Carolina. Han ønsket å forfølge «et mandat fra Gud om å veilede og utruste en generasjon av profetiske røster».
  • Johnson har skrevet flere bøker, driver TV-sendinger og reiser mye i USA som gjestetaler og holder innlegg på konferanser. Han har vært gjest på mange kristne TV- og radioshow.

---

Fordømmer angrepene – men støtter Trump

Flere kristne ledere nær Trump kaller onsdagens angrep på kongressen for. Blant dem er Jeffress, Russell Moore, Jason Allen og Ralph Reed, ifølge en oversikt hos The Washington Post.

Likevel: De fleste av Trumps kristne støttespillere står fortsatt ved støtten de har gitt Trump i perioden som president.

Den innflytelsesrike evangelikale pastoren Robert Jeffress, som er en av Trumps trosrådgivere, holder fortsatt fast at:

– Ingen konservativ president har gjort mer enn Donald Trump for å kjempe for kristne verdier. Han har gjort mer for retten til liv, religionsfriheten og Israel. Jeg angrer ikke et minutt på å ha støttet ham, forteller han The Washington Post.


Turid Sylte

Turid Sylte er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden