Verden

Evangelikale advarer mot politisering av koronapandemien

Over 2.700 evangelikale kristne går ut mot polariseringen og politiseringen av vitenskapelige fakta i forbindelse med koronapandemien i USA.

En koalisjon av over 2 700 høyprofilerte evangelikale kristne, med bakgrunn fra både vitenskaps- og religionsfeltet, står bak et opprop der de advarer mot politiseringen av koronaviruset og anbefaler kristne å gjøre nødvendige tiltak mot viruset, inkludert å ta en vaksine når den er klar. Det skriver The Christian Post. Oppropet har i skrivende stund over 4000 underskrifter.

«Vi er dypt bekymret for polarisering og politisering av vitenskap på det offentlige torg når så mange liv står på spill. Ordet ‘vitenskap’ er blitt et våpen i kulturkrigene. Forskere bakvaskes og deres funn blir ignorert, mens konspirasjonsteorier får gå viralt. Dessverre virker kristne like mottagelige for disse trendene. Reflekterte kristne kan være uenige om offentlig politikk som svar på koronaviruset, men ingen av oss bør ignorere klare vitenskapelige bevis», står det i oppropet «A Christian Statement on Science for Pandemic Times», publisert på nett av den ideelle organisasjonen BioLogos.

Oppropet oppfordrer videre alle kristne til å følge rådene fra folkehelseeksperter og støtte forskere som gjør viktig biomedisinsk forskning på COVID-19.

Innflytelsesrike kristne

Oppropet kommer i kjølvannet av den fragmenterte responsen på koronaviruset blant kristne i USA der enkelte blant annet har avvist råd fra folkehelsemyndigheter når det gjelder bruk av munnbind for å dempe spredningen av sykdommen.

Noen av de innflytelsesrike evangelikale som allerede har signert uttalelsen inkluderer: Biskop Claude Alexander, seniorpastor i The Park Church; Walter Kim, president for National Association of Evangelicals; William Phillips, Nobelprisvinner og fremtredende professor i fysikk ved University of Maryland; og Samuel Rodriguez, president for National Hispanic Christian Leadership Conference.

Undertegnerne bekrefter at de «opprettholder autoriteten i Guds ord og ser vitenskap som et verktøy for å forstå Guds verden.»

– Kristne bør lytte til eksperter

Oppropet erkjenner at selv om kristne kan ha en gyldig grunn til å være skeptiske til den vitenskapelige prosessen, ville det være uklokt å avfeie forskningen:

«Det er passende for kristne å være skeptiske til påstander fra forskere som snakker utenfor sitt kompetanseområde. Vi avviser bestemt påstander om at vitenskapen på en eller annen måte har vist at Gud ikke eksisterer, eller at tro bare er overtro. Slike påstander går utover hva vitenskapen er i stand til å undersøke. ... Men kristne bør lytte til forskere og leger når de snakker i sitt kompetanseområde, spesielt når millioner av liv står på spill», advarer oppropet.

Mange kristne amerikanere har også reagert på at de ikke får møtes til gudstjeneste og at kirkene stenges.

Når det gjelder dette er undertegnerne av oppropet enige om at «kristne trenger å balansere Guds kall for å møtes i fellesskap med Guds kall for å beskytte de sårbare blant oss.»

LES MER FRA VÅRT LAND:

Ett år med kvinnelig prest var nok

Økokrim etterforsket BCC-profiler for grov økonomisk utroskap – nå er det renvasket

Ekspert om covid 19-vaksine: – Eldre vil få noe mindre immunitet enn yngre

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden