Verden

Bøter for tysk shariapoliti

En tysk domstol har bøtelagt sju menn, som for fem år siden ble pågrepet, iført gule vester med teksten «shariapoliti» i Wuppertal.

De sju, som er i alderen 27 til 37 år, ble idømt bøter på mellom 3.000 og 15.000 kroner, etter å ha blitt funnet skyldige i brudd på forbudet mot å iføre seg uniform.

Det tyske forbudet mot å bære uniform ble opprinnelig innført for å hindre nynazister fra å holde parader og mønstringer.

De sju mennene ble frifunnet i samme sak i 2016. Dommeren mente da at de gule vestene ikke kunne klassifiseres som uniform og heller ikke bli oppfattet som truende. Påtalemakten anket frifinnelsen.

Det var i september 2014 at mennene begynte å patruljere gatene i den vesttyske byen Wuppertal, der det samtidig dukket opp løpesedler med teksten «sharia-kontrollert sone».

Løpesedlene listet opp en rekke regler, blant dem forbud mot alkohol, pengespill, musikk, porno, prostitusjon og narkotika.

LES MER: «Shariapoliti» patruljerte gatene i gule vester – nå må de møte for retten

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden