Utenriks

Hotellangrep i Mogadishu over etter nesten ett døgn

SOMALIA: Somaliske regjeringsstyrker har klart å slå ned jihadistangrepet i Mogadishu som startet søndag, opplyser en polititalsmann. Minst åtte mennesker ble drept.

Den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab angrep søndag et hotell som ligger like ved presidentpalasset og som ofte benyttes av somaliske regjeringsmedlemmer.

Angrepet fortsatte gjennom natten og utover dagen mandag med skyting og eksplosjoner. Først mandag ettermiddag kunngjorde politiet at angrepet var over.

Polititalsmann Sadik Dudishe opplyste at minst åtte mennesker ble drept i tillegg til de seks angriperne. Fem av angriperne ble drept av politiet mens den sjette sprengte seg selv i luften.

Dudishe la til at om lag 60 mennesker ble reddet uskadd ut av bygningen

Angrepet mot hotellet skjedde mens regjeringen har igangsatt en ny offensiv mot al-Shabaab, som fortsatt har kontroll over store deler av de sentrale og sørlige delene av Somalia. Gruppa har svart på offensiven med å drepe framtredende klanledere for å skremme andre fra å bistå regjeringen.

Væpnede angrep fra opprørere er vanlig i Mogadishu og andre deler av Somalia. 29. oktober ble minst 121 mennesker drept og 333 såret da to biler fullpakket med eksplosiver gikk i lufta i Mogadishu.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Utenriks