Utenriks

FN: 138 demonstranter drept siden kuppet i Myanmar

Minst 138 fredelige demonstranter er drept i Myanmar siden militærkuppet 1. februar, ifølge FN.

Asia — Søndag ble 38 mennesker drept av sikkerhetsstyrkene i landets største by Yangon, og dagen før ble minst 18 demonstranter drept. Blant de drepte var det også barn, ifølge FN-talsmannen Stephane Dujarric.

– FNs generalsekretær António Guterres fordømmer på det kraftigste den pågående voldsbruken mot fredelige demonstranter og de vedvarende bruddene på folks fundamentale rettigheter i Myanmar, sier Dujarric.

Mandag ble minst sju demonstranter drept, blant dem tre som ble skutt i byen Myingyan, to som ble skutt i byen Aunglan og to som ble skutt i Yangon.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Utenriks