Utenriks

Sør-Carolina vedtok lovforbud mot abort

De folkevalgte i Sør-Carolina har vedtatt en lov som med svært få unntak forbyr abort.

Loven ble vedtatt i Senatet i delstaten 28. januar, og onsdag ble den også vedtatt med stort flertall i Representantenes hus.

Torsdag skal de folkevalgte stemme på nytt over loven, men dette regnes som en formalitet. Deretter havner den på bordet til delstatens republikanske guvernør Henry McMaster, som har lovet å undertegne.

Loven pålegger leger å bruke ultralyd for å fastslå om fosterets hjerte slår. Dersom det er tilfelle, er det bare tillatt med abort dersom graviditeten er et resultat av voldtekt eller incest, eller om morens liv er i fare.

Opp til høyesterett

Tilsvarende lover er alt vedtatt i flere andre delstater, men vil først kunne tre i kraft dersom amerikansk høyesterett slår en strek over den såkalte Roe v. Wade-domsavsigelsen fra 1973 som legaliserer abort i USA.

Seks av de ni dommerne i amerikansk høyesterett regnes nå som konservative, og abortmotstandere håper derfor å vinne fram.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!


Annonse
Annonse

Mer fra: Utenriks