Utenriks

Den palestinske forfatteren Mourid Barghouti er død

POET: En av palestinernes ledende diktere og forfattere, Mourid Barghouti, har gått bort, 76 år gammel, melder BBC.

Barghouti ble født i 1944, fire år før staten Israel ble dannet, i en landsby nær Ramallah. Han tilbrakte store deler av livet i eksil, noe han erindret i selvbiografien «Jeg så Ramallah» i 1997. Året før hadde han endelig fått vende tilbake til Palestina, som følge av Oslo-avtalen.

Boka tiltrakk seg et internasjonalt publikum, og den ble kalt «en av de beste eksistensielle fortellingene om palestinernes fordriving» av forfatteren Edward Said.

Barghouti studerte i Kairo da seksdagerskrigen brøt ut i 1967. Han vendte ikke tilbake på 30 år, og følelsen av rotløshet ble utforsket i mange av diktsamlingene han skrev mens han flyttet mellom ulike land.

Han representerte lenge Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO), men holdt avstand fra politiske partier. Til slutt slo han seg ned i Kairo med sin egyptiske kone Radwa Ashour. Hun var også forfatter, og oversatte mange av diktene hans til engelsk. Sønnen Tamim Barghouti er også forfatter.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Utenriks