Utenriks

Kirkens Nødhjelp får 10 millioner for å forsterke arbeidet i Tigray

ETIOPIA: – Situasjonen er enda mer akutt enn før, sier Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp. Nå får organisasjonen 10 millioner for å forsterke nødinnsatsen.

Behovet for nødhjelp i Tigray-regionen nord i Etiopia har vært akutt i flere måneder. Nødhjelpsarbeidet har derimot vært kraftig forhindret av at internett og telekommunikasjon har vært nede i flere måneder.

– Det har vært en akutt situasjon lenge, men nå er den enda mer akutt, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Avtale om transport

Han påpeker at det også har vært transportmessige hindringer, slik at tilgangen til humanitær hjelp flere steder har vært umulig.

Nå vil trolig tilgangen ble enklere. Verdens matvareprogram (WFP) og etiopiske myndigheter inngikk i helgen en avtale som skal sikre nødhjelp til tre millioner mennesker i regionen. Høybråten mener dette var et stort gjennombrudd, og håper dette er en avtale som sikrer at deres lokale samarbeidspartnere kan komme med hjelpen som er mobilisert.

Generalsekretæren trekker frem behovet for mat, vann og sanitære forhold, men også beskyttelse mot overgrep og psykososial støtte.

10 millioner i nødhjelp

Kirkens Nødhjelp har vært til stede i Etiopia og nabolandet Sudan i mange år, og har derfor flere partnere de samarbeider tett med. Siden november har 60.000 flyktninger kommet fra Tigray til Sudan, der Kirkens Nødhjelp er i gang med å bygge en flyktningleir.

Denne uken fikk Kirkens Nødhjelp 10 millioner kroner fra Utenriksdepartementet for å bidra i nødarbeidet.

– Dette skal vi bruke på å forsterke innsatsen vi startet opp med egne midler. Støtten betyr at vi kan trappe opp og holde på lenger, sier Dagfinn Høybråten, som håper at deres lokale partnere kan nå frem til flere mennesker. Han fortsetter:

– Dette er ikke noe som kommer til å gå over i løpet av noen uker. Det vi ser nå er konturene av at engasjement som kommer til å vare en stund, og at vi kommer til å trenge mer støtte.


NTB Nyheter

NTB nyheter

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Utenriks