Utenriks

900 holocaustoverlevende i Israel har dødd etter koronasmitte

Omtrent 900 holocaustoverlevende i Israel har mistet livet etter å ha blitt smittet av koronaviruset i fjor, opplyser landets statistiske sentralbyrå

Totalt 179.600 personer i Israel var i slutten av 2020 registrert som overlevende etter holocaust. Omtrent 17.000 døde i løpet av året.

Moshe Kantor, som er president i paraplyorganisasjonen European Jewish Congress, ba mandag EU-landene om å sikre koronavaksiner til overlevende etter holocaust så fort som mulig.

– Gjennom hele livet har de vist stor styrke, men i den nåværende krisen har mange dessverre dødd alene og i smerter, sa Kantor.

Den internasjonale holocaustdagen markeres årlig 27. januar, som er datoen den sovjetiske hæren inntok konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau i det naziokkuperte Polen i 1945 og satte fri 7.500 fanger.

Israel har så langt registrert over 4.500 koronarelaterte dødsfall.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Utenriks